BARCELONA, 15 des. (EUROPA PRESS) -
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha reconegut el restaurant Sant Pau de la xef Carme Ruscalleda com el restaurant de l'any en el marc dels Premis Nacionals de Gastronomia que atorga anualment.
El jurat ha reconegut la tradició i la creativitat de la cuina de Ruscalleda i la seva projecció internacional, així com les set estrelles Michelin: tres per al restaurant Sant Pau, a Sant Pol de Mar (Barcelona), dues per a Moments i dues altres per al restaurant Sant Pau de Tòquio, a més dels Tres Sols de la Guia Repsol.
El premi al Cuiner Jove ha estat per a Àlvar Ayuso, del restaurant Alvart, que als 24 anys i després de formar-se en restaurants com Hoffman, Saüc, Bras i Gaig ha decidit obrir el seu propi restaurant a la capital catalana.
Finalment, Balfegó ha aconseguit el premi Especial de l'Acadèmia per la missió de capturar, alimentar i comercialitzar la tonyina vermella sota un sistema de responsabilitat empresarial sostenible, amb la finalitat de garantir la continuïtat de l'espècie.
El mercat de peix i productes marins més gran del món, el Tsukiji de Tòquio, realitza subhastes a gran escala de la tonyina Balfegó, de manera que el producte català arriba a tots els racons del món.
L'Acadèmia, que lliurarà aquests guardons el febrer, reconeix així la trajectòria i contribució de persones i empreses amb la cuina i el patrimoni cultural catalans.