Actualitzat 17/12/2014 13:26

Rosell, reelegit president de la CEOE amb el 52,2% dels vots

Juan Rosell
Foto: EUROPA PRESS

MADRID, 17 (EUROPA PRESS)

L'empresari català Juan Rosell ha estat reelegit aquest dimecres president de la CEOE per a un segon i últim mandat per 345 vots dels 660 emesos (52,2%). Fa quatre anys, Rosell va sortir elegit amb un suport del 62,5% en el seu enfrontament amb l'andalús Santiago Herrero.

   El seu rival en aquestes eleccions, el president de Cepime, Antonio Garamendi, ha obtingut 312 vots. A més, s'han emès tres vots en blanc i cap nul.

   El resultat dels comicis es va conèixer poc després de les 13.00 hores, enmig d'un ambient d'expectació. La participació ha fregat el 86%.

   Els dos candidats van rebre la notícia en primera fila de l'Assemblea Electoral, celebrada al Palau Municipal de Congresos.

   Rosell, nascut a Barcelona el 1957, es va presentar a les eleccions amb un programa titulat 'CEOE 2015-2018: Futur i propostes concretes', en què condensa els objectius per als pròxims quatre anys.

   En matèria de relacions laborals, Rosell advoca per introduir més flexibilitat, simplificar les modalitats de contractes, potenciar el salari variable amb objectius definits i alleugerir la paperassa pel que fa a contractes, rebut de salari i notificacions entre les parts.

   L'empresari català està convençut que la negociació col·lectiva ha d'acostar-se més a les necessitats diàries de les empreses, especialment de les pimes, i aposta per incrementar les hores extraordinàries, més adaptabilitat en la distribució de jornada i adequar la mobilitat funcional.

   També Rosell advoca per reduir la càrrega fiscal que suporten les empreses mitjançant una rebaixa de cotitzacions, fins als nivells de l'entorn europeu, per reformar el model de formació professional per a la feina, partint del protagonisme de les empreses, i per optimitzar la col·laboració amb les mútues i insistir en la seva naturalesa privada.

INTERNACIONALITZACIÓ I CANVIS INTERNS.

   D'altra banda, Rosell també bolca gran part del seu 'programa' en l'aposta per la internacionalització de les empreses. Proposa implantar col·laboradors externs o donar suport a organitzacions homòlogues a la CEOE per identificar oportunitats d'inversió per a les empreses espanyoles.

   Rosell avançava a més en el seu programa que pretén dotar la CEOE d'un "òrgan consultiu potent" amb la participació d'experts i responsables d'organitzacions membre especialitzats en internacionalització.

   A nivell intern, vol que les organitzacions membre ratifiquin i s'apliquin el Codi Ètic i de Bon Govern que ja afecta la cúpula de la patronal, i es proposa seguir simplificant l'estructura de la CEOE, especialment al camp administratiu, i reforçar les àrees tècniques de suport a les polítiques prioritàries de l'organització.

   En aquest sentit, pretén actualitzar les comissions, crear una Junta Tècnica Sectorial d'organitzacions que no participen a la Junta Directiva, i una altra Territorial d'organitzacions autonòmiques.

   Rosell aposta també perquè CEOE i Cepime siguin complementàries i aconseguir que l'organització d'autònoms CEAT sigui "plenament representativa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés