Actualitzat 21/12/2016 12:01

Rosell diu que pagar les pensions amb deute és una solució "encertada", però temporal

Rosell critica la reforma del Impuesto sobre Sociedades
EUROPAPRESS

Recorda als sindicats que els augments salarials "reals" estan entre l'1,1% i l'1,2%

MADRID, 21 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la CEOE, Juan Rosell, ha afirmat que pagar amb deute les pensions és una solució "encertada", però temporal, per la qual cosa "s'hauran de buscar altres possibilitats".

Durant la seva intervenció en els Esmorzars Informatius d'Europa Press, Rosell ha subratllat que "el que és clar" és que no es poden pagar les pensions amb deute "sempre" i que s'haurà d'abordar quins són els ingressos i les despeses del sistema.

Així, Rosell ha assenyalat que el Fons de Reserva, l'anomenada 'guardiola de les pensions' s'acaba, per la qual cosa "s'haurà de posar sobre de la taula" com pagar les pensions en el futur, un tema "en què tots hauran d'estar involucrats".

Sobre la pujada del 0,25% de les pensions el 2017, Rosell ha assenyalat que és el que es va pactar per llei. A més, ha recordat que la CEOE va ser "possibilista" en les reformes de les pensions per donar suport al 2011 al PSOE i el 2013 al PP.

Respecte al pagament de les pensions no contributives amb pressupostos, Rosell ha manifestat estar d'acord amb pagar les pensions d'orfandat i viduïtat amb els PGE, però ha assenyalat que això és com "treure una cosa d'una empresa filial i posar-la en l'empresa matriu". "Estem parlant del mateix", ha subratllat.

Després de preguntar-li per un possible augment de les cotitzacions, Rosell ha assenyalat que li agradaria que els treballadors espanyols miressin la seva nòmina i sabessin el que les empreses paguen per tenir-los donats d'alta en la Seguretat Social.

PREOCUPACIÓ PER LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

D'altra banda, ha recordat als sindicats que els augments salarials "reals" que se signen en els convenis col·lectius estan entre l'1,1% i l'1,2%, tot i que "comencen a haver-hi empreses que estan signant en l'1,5%".

Rosell creu que l'acord amb sindicats ha estat sempre "positiu", però que estan en una "nova situació", perquè l'objectiu principal és la recuperació de l'ocupació i l'augment del benefici empresarial.

Així, ha apuntat que estan en "disposició d'anar cap a dalt" en la negociació col·lectiva, tot i que no vol mirar només dècimes i vol tractar temes i punts que són "importants" per a les empreses. "Hem de concretar temes per poder donar-li una solució a tots en el seu conjunt", ha afegit.

Tot i això, Rosell ha afirmat que "el preocupa la negociació col·lectiva" i ha recordat que "o la negociació col·lectiva es pren seriosament i es negocia sector per sector o per empresa o donarà molts mals de cap en el futur".

"La negociació col·lectiva funciona i va, però el que funciona és la negociació col·lectiva sectorial", ha matisat Rosell, després de recordar que a les empreses "els deixen elegir el que és més convenient per a elles".

D'altra banda, ha recalcat que l'augment d'un 8% del Salari Mínim Interprofessional no afecta "gaire gent", segons l'estudi que van fer els empresaris després d'analitzar uns 50 convenis, que representen 6 milions de treballadors, que establia que per número, el col·lectiu més important afectat és el dels treballadors de la llar.

Segons la seva opinió, caldrà veure "quins efectes té" aquesta mesura, i ha confiat que "no tingui repercussió sobre l'ocupació".

SEGUIR MODERNITZANT EL MERCAT LABORAL

Rosell considera "molt difícil" derogar la reforma laboral per etapes, perquè hi ha més de 7.000 lleis que afecten el mercat laboral. "Cal posar la reforma laboral en clau digital, perquè la maquinària ha canviat molt", ha apuntat.

Tot i que des que es va fer l'Estatut dels Treballadors fins ara hi ha hagut més de 50 canvis, el dirigent empresarial creu que s'han de seguir fent modificacions, perquè "la modernització laboral és una cosa que estan fent tots i cadascun dels països d'Europa".

A més, ha animat a confiar en les empreses i en els empresaris per "combatre el problema número u d'Espanya, que és l'atur".

Respecte a finalitzar la jornada laboral a les sis de la tarda, debat que va proposar obrir la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, Rosell ha assenyalat que està d'acord amb implantar un horari millor, però considera que cal tenir la visió dels consumidors i les mateixes empreses. "Ens agradaria que l'Administració estigués oberta també a la tarda o els dissabtes", ha assenyalat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés