Actualitzat 31/03/2017 10:51

Restaurant català de 3 anys de vida i tiquet de 58 euros, perfil de l'estrella Michelin

MADRID, 30 nov. (EUROPA PRESS) -

Un restaurant català amb tres anys d'antiguitat i un tiquet mitjà de 58 euros es configura com el perfil dels establiments espanyols que han rebut la primera estrella Michelin en l'última edició, segons una anàlisi elaborada per Infoempresa.com

En concret, l'estudi que analitza 15 restaurants que han rebut el guardó per primera vegada recull que el menú de la Guia Michelin 2017 és un 11% més econòmic, fins als 58 euros, que els previstos en l'anterior edició de la guia on el preu ascendia als 65 euros.

Destaca el cas del restaurant Ca L'Arpa (Girona) que es considera el restaurant més car de la llista, ja que té un tiquet mitjà de 97 euros.

En canvi, el més competitiu se situa al Port de Pollença (Mallorca), amb un preu mitjà de 30 euros.

Per criteris geogràfics, Catalunya lidera el rànquing en la quantitat de restaurants que han rebut el guardó per primera vegada, fins a sumar un total de cinc. La segueix la Comunitat de Madrid, on es registren tres restaurants inclosos a la llista.

Tot i que destaquen també l'aparició de regions com Castella i Lleó, Illes Balears o Comunitat Valenciana, que han inclòs cada un dos restaurants en el rànquing.

En l'àmbit local, Barcelona i Madrid han empatat amb dues noves estrelles cada ciutat.

Respecte a l'antiguitat, la majoria dels restaurants que ha obtingut la primera estrella en l'última edició de la Guia Michelin han estat inaugurats en els dos últims anys. Per tant, la mitjana dels 15 establiments és de tres anys de vida.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés