Publicat 01/03/2016 19:00

Qatar negocia convertir-se en primer accionista de Colonial per davant de Villar Mir

inmobiliaria colonial logo letrero placa
eps

Planteja canviar la seva participació a la filial francesa de Colonial per títols de la matriu

MADRID, 1 març (EUROPA PRESS) -

El fons sobirà de Qatar negocia amb Colonial convertir-se en primer accionista de la immobiliària, avançant així el Grup Villar Mir, actual primer soci amb una participació del 14,6%, segons ha informat la companyia.

Qatar intenta elevar el seu actual 13% a Colonial fins al límit del 30%, que obliga a llançar una OPA. Per això, el fons planteja canviar per noves accions de la firma patrimonialista espanyola el gruix de la participació del 22,2% que té a la seva filial francesa en Société Foncière Lyonnaise (SFL).

Per materialitzar el canvi, Colonial faria una ampliació de capital no dinerària, segons han explicat a Europa Press fonts del sector coneixedores de la negociació.

El 22,2% de SFL està actualment valorat en uns 460 milions d'euros en funció de l'actual cotització d'aquesta firma a la Borsa de París.

Tot i això, Qatar no canviaria tota la seva participació en la firma francesa per títols de Colonial, tenint en compte que s'ha imposat el límit de no sobrepassar el 30% de la immobiliària espanyola per no haver de fer una 'OPA' a l'empresa.

Colonial ha indicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que "fins avui no s'ha assolit cap acord ni s'ha adoptat cap decisió en ferm sobre la possible operació", avançada aquest dimarts pel diari digital 'El Confidencial'.

Un dels requisits que hauria de complir l'operació és aconseguir la preceptiva autorització de les autoritats franceses, atès el règim fiscal que presenta SFL.

ESTRATÈGIA DE CREIXEMENT

L'operació es planteja quan Colonial aborda una estratègia de creixement, després de la reestructuració que ha fet en exercicis anteriors, i amb la recuperació que presenta el sector immobiliari a Espanya.

Dins d'aquesta política, la patrimonialista ha apuntat fa poc que està oberta a analitzar operacions corporatives per avançar en el seu creixement, per la qual cosa de moment preveu abordar una inversió mitjana d'uns 300 milions d'euros a l'any en compra d'actius.

Colonial, que aquest any tornarà a repartir dividend després d'una dècada sense remunerar a l'accionista, presentava a tancament del 2015 una cartera d'edificis d'oficines de Madrid, Barcelona i París valorats en 6.913 milions d'euros. Per la seva banda, l'endeutament de la immobiliària ha conclòs l'any en 2.992 milions d'euros, cosa que representa el 41,8% del valor de la cartera.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés