Actualitzat 02/03/2015 12:45

Florentino Pérez declara durant 45 minuts per un contracte del Reial Madrid amb el 'conseguidor' De Pedro

Florentino Pérez
Foto: EUROPA PRESS

El jutge Velasco s'interessa pel contracte que el club va signar amb l'empresa Estrategia de Identidad y Comunicación On Line

   MADRID, 2 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ha declarat durant 45 minuts a l'Audiència Nacional per un contracte que el club va signar amb una empresa del consultor Alejandro de Pedro, considerat un dels 'conseguidors' de contractes de la trama de corrupció 'Púnica', segons han informat fonts jurídiques.

   Pérez, que ha arribat a l'Audiència Nacional sobre les deu del matí en un Audi de color gris fosc, ha entrat a les dependències judicials sense fer cap declaració als representants dels mitjans de comunicació que esperaven la seva arribada. Cap a les 11.30, ha abandonat les dependències judicials en el mateix vehicle.

   El Reial Madrid va detallar divendres passat en un comunicat oficial publicat a la seva pàgina web que la declaració està relacionada amb els serveis que "una empresa d'estudis analítics de l'àmbit digital" propietat de De Pedro --referint-se a Estrategia de Identidad y Comunicación On Line(EICO)-- va prestar al Reial Madrid durant un any.

   El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 ha citat Pérez en relació amb la part del procediment que es troba sota secret de sumari. En aquesta causa s'investiguen les activitats de la xarxa de corrupció 'Púnica' que presumptament liderava l'exsecretari general del Partit Popular (PP) de Madrid Francisco Granados.

   De Pedro també hauria prestat serveis de reputació en línia a la Comunitat de Madrid, segons els investigadors. També se'l relaciona amb l'expresident de la Diputació de Lleó, Marcos Martínez, imputat en la causa. El magistrat va ordenar el seu ingrés a presó provisional el passat 30 d'octubre perquè considerava que existia un risc "objectiu" que pogués destruir proves o d'"influenciar o pressionar" testimonis i computats.

   L'instructor va decretar després la seva posada en llibertat amb la condició que prestés una fiança de 50.000 euros, que va fer efectiva el passat 24 de desembre, tot i que el passat dia 13 de febrer l'Audiència Nacional va ordenar que se li tornés la fiança després del recurs de la seva defensa en el qual al·legava que no existia risc de fuga.

   A la sentència per la qual el jutge Velasco decretava l'ingrés a la presó d'Alejandro de Pedro s'assenyalava que l'expresident de la Diputació de Lleó Marcos Martínez li va concedir contractes a l'estació d'esquí de San Isidro "a canvi que aquest fes ús de la seva xarxa d'influències entre alts càrrecs del PP per continuar com a president de la Diputació de Lleó".

   A més, el president de la Diputació lleonesa "tindria participació en alguna de les empreses que resultarien adjudicatàries dels concursos, incorrent presumptament en els delictes de negociacions prohibides a funcionaris, prevaricació, revelació de secrets, tràfic d'influències, suborn i frau", deia el jutge.

"CAP" DE L'ENTRAMAT

   El magistrat assegurava que l'empresari és el "cap" d'un important entramat de tràfic d'influències alternatiu al dirigit per David Marjaliza, un dels capitostos de la xarxa al costat de l'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados. "S'ha acreditat que presta serveis de reputació a Internet per a autoritats polítiques que, per no ser susceptibles de contractació administrativa, es paguen mitjançant procediments irregulars", precisava.

   Velasco considera que aquests "tasques" li obrien la possibilitat de constituir una xarxa de contactes amb autoritats públiques que li facilitarien "la contractació en altres sectors per a si mateix o per a tercers" en llocs com Múrcia, Lleó i Madrid.

XARXES DELS CLIENTS A AJUNTAMENTS

   Segons les ordres de detenció de Velasco, les "xarxes dels clients de tràfic d'influències" constituïdes entorn de Granados es van fer amb contractes de fins a 100 milions d'euros a ajuntaments de la Comunitat de Madrid, la Diputació de Lleó i l'Institut de Foment de la Regió de Múrcia.

   Granados formava part d'"una xarxa de tràfic d'influències amb el suport d'un entramat empresarial que va fer ús de la seva capacitat d'influència actuant com a conseguidors per a terceres empreses a canvi d'una comissió pactada".

   La resolució judicial també apuntava que les "autoritats municipals" detingudes --entre les quals hi havia l'alcalde de Parla José María Fraile (PSOE)-- "es van sometre als interessos dels investigats fins al punt d'incórrer en facturació falsa, falsejar informes tècnics que reflectirien actuacions que en realitat no es van realitzar o adjudicar tasques sense contractes previs".

ORGANITZACIÓ CRIMINAL

   Als detinguts se'ls imputen onze delictes, entre els quals hi ha el de pertinença a organització criminal, per formar "una trama organitzada amb perdurabilitat temporal i repartiment de rols que, traient profit de relacions personals i influències polítiques, va aconseguir obtenir de manera irregular l'adjudicació de nombrosos contractes públics".

   També s'adjudicaven, segons el jutge, "aprofitaments urbanístics o gestions de béns i serveis públics de diversos tipus que, depenent de les autoritats públiques, actuaven en benefici de persones físiques i jurídiques que formaven part de la trama".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés