Publicat 25/04/2016 11:00

Puigdemont descarta liderar CDC però s'implicarà "activament" en la refundació

C.Puigdemont con K.Faura, L.Blasco y M.Madrenas
GENCAT

La declaració unilateral "no es pot descartar en la legislatura que ve"

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha descartat aquest dilluns aspirar a la secretaria general de CDC, però sí que s'implicarà "activament" en la refundació, tot i que no ha detallat com.

En una entrevista a Rac 1 recollida per Europa Press, ha reiterat que tampoc no aspira a tornar a presentar-se com a candidat a la Presidència de la Generalitat: "El país i els partits, com el meu, hem de pensar en una nova etapa política fundadora amb les mans deslligades de qualsevol hipoteca."

Preguntat per l'anhel de diversos alcaldes de CDC perquè lideri el partit, Puigdemont ha dit que vol implicar-se en la renovació, però des d'un prisma de xarxa i lideratges compartits: "S'han acabat els projectes de grans lideratges personals."

No vol aprofitar la Presidència de la Generalitat per perfilar el seu lideratge dins del partit, però tampoc vol ser invisible en un debat refundacional que considera que s'ha de fer pensant en les futures generacions i en el món local, i d'acord amb una feina coral.

Es veu com un president excepcional per a un moment excepcional, que ha definit com de transició de la postautonomia a la preindependència: "No penso presentar-me de president per a un període diferent. Quan acabi aquesta etapa, no seré candidat a la Presidència."

Preguntat per si l'expresident de la Generalitat Artur Mas li demana que sí que ho faci, ha respost que "ja es veurà com evoluciona tot", però ha insistit que ara la seva intenció és no presentar-se ni a la secretaria general del seu partit ni a la reelecció com a president català.

ELECCIONS CONSTITUENTS

Ha detallat que el seu mandat acabarà amb la celebració d'unes eleccions constituents que convocarà ell mateix quan hagi aconseguit desplegar el seu pla de govern i que de les urnes sorgirà una assemblea constituent que haurà de redactar una Constitució catalana.

La nova Carta Magna se sotmetrà a un referèndum --"es preguntarà per aquest tema, no per la independència"--: si és acceptada per la majoria dels catalans, es tindrà la legalitat i la legitimitat per proclamar un Estat propi i, si no, la majoria independentista haurà d'assumir que alguna cosa no ha fet bé.

Tot i que la declaració unilateral no està prevista per a aquesta legislatura, "no es pot descartar en la legislatura que ve en funció de les circumstàncies", tot i que Puigdemont treballarà per buscar una solució pactada amb l'Estat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés