Actualitzat 07/03/2017 14:12

El preu de l'habitatge de gamma alta a Barcelona creixerà un 9% el 2017 segons Engel&Völkers

Oriol Canal, director d'Engel&Völkers a Barcelona
EUROPA PRESS

Les previsions per a lloguer apunten a un 9% d'increment, enfront del 14% del 2016

BARCELONA, 7 març (EUROPA PRESS) -

El preu de venda d'habitatges de gamma alta a Barcelona creixerà un 9% el 2017, segons les previsions de la immobiliària alemanya Engel&Völkers, que ja va registrar un increment en l'alt standing el 2016 del 12%, mentre que en el segment del lloguer l'avanç va ser del 14% i s'espera un 8% per aquest any, ha explicat el director general de la signatura a la capital catalana i el seu entorn.

En roda de premsa aquest dimarts, ha augurat un creixement "a dues velocitats" en els propers anys, ja que les millors zones de Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts, Eixample, Ciutat Vella, Gràcia i Diagonal Mar ja estan en el 80% o 90% dels seus màxims històrics, per la qual cosa tocaran sostre en uns dos anys, mentre que la resta de districtes i municipis de l'àrea metropolitana encara tenen recorregut a l'alça, en estar al 50% o 60% dels seus màxims.

El 60% dels compradors del 2016 van ser nacionals, enfront del 50% de l'any anterior, i el 40% de demanda internacional segueix liderada pels europeus (53%), amb baixada de britànics per l'efecte Brexit i també de russos per la crisi local, mentre que la política de Golden Visa --que atorga un visat als qui paguin més de 500.000 euros al comptat per un habitatge a Espanya-- està impulsant les adquisicions entre extracomunitaris, duplicant el pes de compradors de la Xina i el Pròxim Orient respecte al 2015.

LA DEMANDA ESTRANGERA DESPLAÇA LA LOCAL

La zona més cara de la ciutat per comprar un habitatge d'alta gamma és Diagonal Mar, amb preus que arriben a 12.000 euros el metre quadrat, seguida de Pedralbes i l'Eixample, mentre que els lloguers més cars es paguen a Ciutat Vella (a 16 euros el metre quadrat) per la demanda internacional, que també cerca pisos en l'Eixample, la qual cosa està desplaçant la població local cap a la perifèria o la zona alta, ha reconegut el responsable del negoci de lloguers d'Engel&Völkers a Barcelona, Albert González.

Ha indicat que Barcelona és un 50% més barata de mitjana per llogar que Londres i Roma, i ha atribuït la pujada de preus "més moderada" prevista per aquest any al fet que augmentarà l'oferta disponible per inversors que van comprar immobles per llogar-los, a més de que els preus ja han aconseguit els màxims del 2007 després de caure un 30% entre 2007 i 2014; el 50% dels clients d'Engel&Völkers Barcelona per a lloguer són estrangers.

Ha qualificat de "greu error" que les administracions pensin a posar un sostre als lloguers perquè això augmentaria l'economia submergida i desincentivaria la rehabilitació, ha argumentat, i ha advocat per augmentar l'oferta de pisos de lloguer perquè no es disparin els preus, ja sigui amb habitatge públic o incentivant que els propietaris de pisos els arrendin.

NOUS NEGOCIS

Engel&Völkers també disposa d'un àrea de compravenda i lloguer d'actius immobiliaris --des d'edificis residencials a rehabilitar locals comercials, oficines, hotels, naus industrials i sòl--, segment enfocat majoritàriament a inversió, que ha registrat augments de preus d'entre el 10% i el 20%, encara que Barcelona segueix sent entre un 30% i un 40% més barata que altres capitals europees.

Aquest àrea de negoci, creada el 2015, va registrar uns ingressos per intermediació de 500.000 euros el 2016 i preveu aconseguir dos milions aquest any, el mateix que l'àrea d'obra nova i gran rehabilitació, creada a mitjan 2016 i que actualment participa en 60 promocions a Barcelona i el seu entorn.

L'any passat, Engel&Völkers Barcelona també va crear la divisió de Diagonal Mar --abans coberta per un franquiciat-- i la de lloguers per mesos --de 32 dies a 11 mesos--, dirigida persones que cerquen una estada temporal a la ciutat per estudis o treball, estrenada a Barcelona i que més endavant també es vol "exportar" a Madrid.

La divisió de lloguer --sumant residencial habitual i temporal-- va captar uns ingressos per intermediació de dos milions d'euros el 2016, i pretén arribar als 2,7 milions el 2017.

Els ingressos totals per intermediació d'Engel&Völkers Barcelona el 2016 sumant totes les àrees de negoci van ser de 15,5 milions d'euros, i les previsions per al 2017 apunten a un creixement del 20%, ha explicat Canal, que també ha detallat un increment de plantilla, dels 250 agents del 2015 a 300 el 2016 i 350 per a finals d'aquest any.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés