Actualitzat 15/12/2016 19:27

El Pozo Alimentación i Bestiar Serra guanyen els premis d'analistes de porcí Pronosporc de Mercolleida

Premios Pornosporc de Mercolleida
EUROPA PRESS

Els operadors preveuen una pujada del porcí el 2017 d'entre el 2 i el 5%

LLEIDA, 15 des. (EUROPA PRESS) -

El director d'operacions d'El Pozo Alimentación, Juan Pedro Florido, i el gerent de l'empresa Bestiar Serra i Martí, Josep Serra, han guanyat aquest dijous la vuitena edició dels Premis Pronosporc en les categories de porc engreixat i garrí amb els quals la llotja Mercolleida premia els millors analistes del sector a Espanya.

"Els premis, que arriben a la vuitena edició, mesuren el coneixement del mercat objectivament veient les previsions de les cotitzacions de cada setmana", ha afirmat en roda de premsa l'alcalde de Lleida i president de Mercolleida, Àngel Ros.

Segons Florido, els preus del porcí podrien incrementar entre el 2 i el 5% al llarg del 2017 tot i el lleuger augment de la cabanya gràcies a l'obertura dels mercats asiàtics.

El director d'operacions des de fa 15 anys, que ha estat president de la European Meat Network (EMN) ha afirmat en roda de premsa que si les previsions es compleixen i no hi ha distorsions en l'evolució dels preus del cereal, les cotitzacions "poden ser raonables per a l'economia del sector".

Florido ha explicat que en aquestes previsions per al 2017 hi han participat altres operadors de Mercolleida, també distingits avui a la llotja, el guanyador de la placa de bronze Miguel Àngel Ortega, de Campofrío Food Group i el guanyador de la placa de plata Federico Beltran, de Famadesa de Màlaga.

El director general del Ministeri d'Agricultura, Carlos Cabanas, que ha assistit a l'entrega de premis, ha destacat la fortalesa del sector porcí espanyol i ha subratllat la posició d'avantguarda de les exportacions nacionals gràcies a la tasca de "grans empresaris" i els ha plantejat la necessitat de diversificar el mercat asiàtic per no dependre de la Xina.

Per part de la Generalitat, el secretari general d'Agricultura, David Mascort ha definit el porcí com un sector robust, capaç de sobreposar-se a les dificultats i que no es conforma amb "mantenir-se, sinó que creix".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés