Actualitzat 27/11/2016 13:07

La plataforma de participació ciutadana Civiciti arriba a cinc entitats municipals

El director ejecutivo de Civiciti, Pablo Sarrias
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

La plataforma independent de participació ciutadana Civiciti ha anunciat els primers contractes que la companyia ha tancat amb els municipis de Jun (Granada), Las Palmas de Gran Canaria (Las Palmas), Sant Antoni de Vilamajor (Barcelona) i Bolvir (Girona) i l'Associació de Micropobles] de Catalunya, que reuneix a 128 poblacions catalanes amb menys de 500 habitants.

El director executiu de Civiciti, Pablo Sarrias, ha afirmat en una entrevista d'Europa Press que la plataforma, presentada al Smart City Expo World Congress, s'ha creat amb l'objectiu de facilitar la presa de decisions i promoure el consens a través de l'alienació entre el govern i les necessitats dels ciutadans.

Civiciti es tracta d'una solució en el núvol d'OpenSeneca, una empresa tecnològica especialitzada en solucions de democràcia contínua fruit de la inversió de Telefónica Open Future i Scytl, i Sarrias ha assenyalat que és un canal creat perquè municipis i organismes tinguin una comunicació directa amb la ciutadania.

Ha explicat que la finalitat és que els governs puguin descobrir quins problemes preocupen a la societat i prendre decisions més informades i compartir experiències.

"El món ha canviat però continuen havent processos democràtics de manera puntual com eleccions i referèndums, mentre que els nostres fills creixen en un entorn marcat per les xarxes socials, on la recerca d'informació i de respostes és immediata", ha dit.

NOVA MANERA D'INTERACTUAR

En aquest sentit, Sarrias ha observat que Civiciti és una evolució en els processos democràtics cap a aquesta nova manera d'interactuar que té la societat, tot i que ha puntualitzat que el missatge que volen fer arribar és que la plataforma és un canal, i que el desig d'impulsar un procés de democràcia contínua ha de ser anterior a l'ús de l'eina.

Preguntat sobre si aquest sistema expulsa als ancians de la presa de decisions, ha assegurat que "les dues demografies que s'apunten més als processos electrònics són els joves i els ancians", i ha explicat que l'objectiu de la plataforma és atreure a través d'incentius perquè la gent que entra torni i continuï participant.

Sarrias ha destacat que a Espanya hi ha 8.000 poblacions de menys de 100.000 persones aquesta gent no té aquests recursos: "El nostre objectiu és ajudar a coordinar la participació ciutadana en aquests ajuntaments", ha dit, i ha insistit que la plataforma és independent del partit que estigui en el govern, fet que permet una continuïtat més gran en els processos democràtics.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés