Publicat 13/11/2016 12:37

Patates Torres vol doblar facturació en cinc anys gràcies a les exportacions

El 60% de les seves vendes ja són internacionals

BARCELONA, 13 nov. (EUROPA PRESS) -

Patates Torres, fundada en 1969, preveu doblar facturació entre els pròxims tres i cinc anys gràcies a l'empenta dels mercats internacionals, que aquest 2016 aportaran el 60% de les seves vendes, que se situaran en tres milions d'euros, i calcula que la seva plantilla arribarà a la cinquantena de treballadors, respecte dels 30 actuals.

En una entrevista d'Europa Press, el director general de Patates Torres, Héctor Aguilar, ha explicat que la firma ja és present en 29 països, i els principals mercats són Europa, els Estats Units, Japó i Singapur: "Tot el nostre creixement dels últims tres anys és exportació".

"Intentem mantenir el mercat nacional, però on realment tenim molt recorregut és a l'internacional, que és el que ens dóna un creixement més fort des que ens llancem a ell de manera seriosa en 2012", ha afegit Aguilar.

El 90% de les vendes de Patates Torres a Espanya correspon a Catalunya, i els seus productes són presents en grans superfícies i botigues 'gurmet', si bé la companyia no descarta obrir el seu propi establiment a llarg termini.

La firma continua impulsant la seva línia de patates Selecta, que té les varietats 100% oli d'oliva verge, trufa negra, herbes mediterrànies, sal mediterrània, caviar i pernil de gla, i actualment està treballant en el llançament de dues referències més que sortiran al mercat entre aquest any i el primer trimestre de 2017.

Les varietats de caviar, trufa i pernil de gla estan tenint molt bona acollida internacional, però el consumidor espanyol es resisteix: "Som el producte més car del lineal perquè som un producte 'gurmet', però no ens plantegem abaixar preus perquè aquest és nostre posicionament".

TRASLLAT A MONTMELÓ

Fins a aquest setembre, Patates Torres s'ubicava a Dosrius (Barcelona), però en octubre es va traslladar a unes noves instal·lacions ubicades a Montmeló (Barcelona) en règim de lloguer.

La planta, on es realitza des del magatzem de la patata en cambres frigorífiques fins al seu pelat, fritada i envasament, té 3.000 metres quadrats de sostre --amb possibilitat d'ampliació--, però Aguilar ha declinat xifrar la inversió escomesa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés