Actualitzat 30/03/2017 15:33

Page demana revisar l'acord amb el PSC perquè és "paper mullat" però rebutja una federació del PSOE a Catalunya

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha tornat a apostar aquest dilluns per revisar les relacions del PSOE i el PSC i ha recalcat que si el protocol és ara "paper mullat" és perquè els socialistes catalans van desacatar la decisió del Comitè Federal. Però, dit això, ha evitat parlar de ruptura i ha explicat que no creu que el PSOE hagi de tenir una federació pròpia a Catalunya.

"Haurien de passar moltes coses i més greus", ha assenyalat Page, durant un dinar organitzat pel Club Segle XXI, quan ha explicat que no és "partidari que el PSOE fundi la seva federació a Catalunya", sinó més aviat de buscar "el millor acord possible amb el PSC per al futur".

Tot just haver dit això, s'ha referit a unes paraules del líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, en què demanava al PSOE que "no deixi de banda el PSC" i ha subratllat que el PSOE "no pot deixar de banda el PSC, però tampoc no pot mirar cap a l'altre costat amb tot el que ha passat, perquè és greu".

En aquests termes s'ha referit Page a la decisió del PSC de mantenir el 'no' a la investidura de Mariano Rajoy, malgrat que el Comitè Federal del PSOE, del qual formen part, va decidir passar a l'abstenció. Després que així s'acordés en un conclave a Ferraz, el Consell Nacional es va ratificar en el rebuig al PP que va portar els seus diputats fins a la votació del candidat popular.

"El PSC ha convertit en paper mullat l'acord amb el PSOE, avui la relació cal revisar-la i és una decisió unilateral", ha defensat, i ha subratllat que avui "ningú s'estaria plantejant al PSOE el tipus de relació amb el PSC si no fos perquè el PSC ha plantejat clarament que, sortís el que sortís dels òrgans del PSOE, la decisió (sobre la investidura de Rajoy) no era a Madrid sinó a Barcelona".

El president castellanomanxec ha insistit que els socialistes catalans sabien que darrere de la decisió hi havia "un plantejament de fons que, sens dubte, afecta els fonaments de la relació" i ara, ha declarat, condueix a haver de revisar la relació.

Page s'ha declarat "convençut" que "el millor que li pot passar al PSOE i al PSC és trobar un acord útil per als pròxims anys" però ha posat l'accent que ha estat el PSC qui "ha fet esforços", no sap si conscients o no, perquè el seu protocol actual hagi "quedat en paper mullat". "És evident que ara ha de replantejar-se quina és la relació que cal mantenir amb el PSC", ha dit.

"UN NOU PRODUCTE POLÍTIC"

Això sí, Page no ha volgut avançar com es produirà aquesta revisió ni en quin termini. En qualsevol cas, ha assenyalat, la Gestora que dirigeix el PSOE "haurà de fer un plantejament, una reflexió" perquè "cal metabolitzar el que està passant i convertir-lo en un nou producte polític".

I ho haurà de fer "en els pròxims temps", amb la base que "tot el món busca la millor solució per al PSOE i per al PSC", però també que aquesta revisió es fa "només per una cosa, perquè el PSC ha decidit unilateralment per endavant, abans fins i tot que es pronunciés el Comitè Federal, no acatar-ne les resolucions".

En aquest punt, Page ha recordat a més que la decisió d'abstenir-se a Catalunya perquè governés l'antiga CiU, que és "tan de dretes" com el PP amb "tants problemes de corrupció" com el partit de Rajoy, la va prendre sense tenir la participació del PSOE.

Perquè, ha afirmat, "les decisions a Catalunya es prenen al PSC", mentre que "les decisions sobre Espanya, es prenen al Comitè Federal" i el que ha d'ocórrer és que "òbviament s'han d'acatar".

Dit això, Page no ha volgut comentar el debat que ha fet el PSC al recent congrés sobre el seu futur i el vincle amb En Comú Podem i s'ha limitat a subratllar que es resisteix a no veure el PSC majoritari a Catalunya que ha donat fins a 25 diputats al grup socialista al Congrés, quan ara són set.

A més, ha destacat que el PSC sempre ha jugat "un paper molt important de pont dins del PSOE" i ha assegurat que li agradaria que "recobrés aquest sentit", cosa que no podrà ocórrer, ha lamentat, si es perden en "debats sobre la nació".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés