BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -
El Col·legi d'Economistes de Catalunya ha presentat aquest dimarts l'Observatori d'Economia Agroalimentària, una plataforma d'informació global dirigida a economistes, empresaris, pagesos, tècnics i a professionals del sector.
"El nostre objectiu és compartir informació objectiva de manera transversal i multisectorial, perquè els sectors coneguin totes les experiències i puguin definir millors estratègies", ha explicat en roda de premsa el vicepresident de la Comissió d'Economia Agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya i director de l'Observatori, Francesc Reguant.
La roda de premsa també ha comptat amb el president de la Comissió, Modest Guinjoan, el director de Negoci Agroalimentari de Cajamar, Roberto García, i el director territorial de Catalunya i Balears de Cajamar, José Manuel Galindo.
Un dels objectius d'aquest observatori és que el sector agroalimentari deixi de ser "invisible" i es posi de manifest el potencial d'un sector anticíclic i global.
Catalunya és la primera indústria alimentària d'Espanya amb el 23,7% de la xifra de negoci i el segon clúster agroalimentari d'Europa, segons dades de l'Observatori.