Actualitzat 30/03/2017 16:02

Neix Bartalent Lab, la primera comunitat en línia de formació per a cambrers

La iniciativa s'emmarca en el programa Cambrers 2016 de Coca-Cola

BARCELONA, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

Bartalent Lab, una iniciativa que s'emmarca en el programa Cambrers 2016 de Coca-Cola, s'ha presentat aquest dimarts a Barcelona com la primera comunitat en línia per a la formació de cambrers.

Segons dades del Ministeri d'Ocupació, a Espanya hi ha uns 800.000 cambrers, si bé molts d'ells tenen limitacions per poder millorar la seva formació i reciclar-se d'acord amb les noves tendències del sector de l'hostaleria.

Per aquesta raó, en aquest laboratori s'ofereixen vídeo-cursos que es complementen amb continguts descarregables sobre tècniques de servei i negoci, protocol, anglès per a l'hostaleria i turisme, a més d'un qüestionari tipus test per examinar els coneixements del cambrer i obtenir punts com a Bartalent.

Els continguts estan elaborats per professionals del sector com la directora de l'Escola de Màrqueting Gastronòmic, Erika Silvan, i el creador i editor del bloc de gastronomia 'Con el Morro Fino', entre d'altres.

El cap de Comunicació de l'Àrea Est de Coca-Cola European Partners, Joaquim Edo, ha destacat en la presentació que els continguts de Bartalent Lab estan disponibles en tot moment, ja que es poden consultar des de qualsevol dispositiu mòbil i ordinador.

Per la seva banda, la directora de l'Escola Tècnica Professional del CETT, Nan Ferreres, ha destacat la importància de la iniciativa per respondre a la formació que requereixen els seus alumnes, molts dels quals passen a formar part de l'equip de restaurants com Via Venetto, el cap de Sala del qual, Pedro Monje, ha apuntat que els cambrers i el servei que donen en sala és molt rellevant, "perquè són els que donen la cara al client".

A més, Maria Casellas, directora del restaurant Casamar --amb estrella Michelin el 2011--, ha indicat que sempre s'ha donat més valor al servei de cuina que al de sala, si bé el de cuina també requereix de consideració per a l'èxit del negoci.

EL CAMBRER ESPANYOL

En el marc del programa Cambrers 2016 de Coca-Cola, es va realitzar en el primer semestre del 2016 un estudi per determinar el perfil del cambrer espanyol a través d'entrevistes a 800 cambrers de Barcelona, Madrid, Sevilla i Bilbao i procedents de bars de copes, bars de tapes, restaurants i discoteques.

Segons les seves conclusions, el cambrer espanyol és un home de 38 anys, amb una experiència en el sector d'uns 13 anys, sense estudis específics en hostaleria, que viu en parella i té fills i que ha passat per més de tres establiments durant la seva carrera.

Pel que fa a les seves perspectives professionals, un 40% vol mantenir la seva posició actual, un 35% vol canviar de sector i més de la quarta part vol promocionar o crear el seu propi negoci.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés