Actualitzat 30/03/2017 00:02

Nandu Jubany obre el seu segon restaurant a Singapur i ultima el tercer

SINGAPUR, 20 oct. (EUROPA PRESS) -

El cuiner català Nando Jubany (amb una estrella Michelin des del 1999 pel seu Can Jubany) ha inaugurat el seu segon restaurant a Singapur i el dilluns 24 d'octubre n'obrirà el tercer, que en aquest cas tindrà un tipus d'oferta que vol portar a altres llocs d'Àsia si pot.

El 'Foc Sentosa' va obrir "fa 15 dies" però l'ha presentat aquest dijous a la premsa i al sector turístic coincidint amb la setmana d'activitats a Singapur 'Catalonia-Barcelona is much more Week', que organitza l'Agència Catalana de Turisme (ACT) de la Generalitat durant la IX fira turística ITB Àsia, i també coincideix amb l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme, impulsat per l'ACT.

La inversió per muntar el restaurant 'Foc' és de 3,8 milions d'euros i la del 'Pim Pam Foc' és de gairebé 2 milions, ha dit Jubany.

Jubany ha explicat que des de la petita illa singapuresa de Sentosa li van oferir obrir una versió del 'Foc', que havia obert en aquest Estat el setembre del 2014, i el nou restaurant ha obert al costat de platja: té 220 places i la zona exterior inclou piscina i bar, encara que també es pot menjar i sopar fora.

El tercer local, per a 130 persones, es troba en el passeig Orchard, el més comercial de Singapur, i s'anomenarà 'Pim Pam Foc', nom que reflecteix com menjar-hi: "Per anar més ràpid", diu Jubany, que l'obrirà de 8 del matí a 2 de la matinada i que oferirà menjar divers segons l'hora del dia, des de l'esmorzar fins al sopar.

UN ALTRE POSSIBLE 'PIM PAM FOC'

El cuiner no descarta obrir un altre 'Pim Pam Foc' a Àsia o Europa, i pensa en ciutats com Hong Kong i Barcelona, on considera més factible muntar l'equip humà.

Assegura que el 'Pim Pam Foc' de Singapur "serà més econòmic que el Foc" --el preu del 'Foc' pot rondar els 70 euros amb una part formada en bona part de tapes, i reconeix que no és barat; el del 'Foc Sentosa' pot ser d'uns 40 euros.

Aquests tres negocis són de cuina mediterrània, sobretot, i els impulsa al costat dels seus socis Kok Woon Teo, H'ng Tien Yo, Jordi Noguera i els responsables de l'empresa d'interiorisme La Granja, Gabrielle Schiavon i Gerard Sanmartí.

Segons explica el xef, el primer local va sorgir perquè l'interiorista va plantejar a Jubany que fos el seu cuiner per a la presentació d'un projecte sobre la cuina del futur que li havia encarregat el Govern de Singapur; després, a una terrassa, van acordar crear el 'Foc' i buscar els diners: ho van aconseguir fer "en 14 mesos".

A Singapur també hi ha un restaurant del seu amic el cuiner Carles Gaig, del que també en va ser deixeble i, després, soci: és la 'Ventana', des del juliol del 2015.

L'oferta gastronòmica de la setmana catalana a Singapur i de Catalunya en la fira ITB Àsia es completa aquests dies amb la degustació de vins de Bodegas Torres i de caves Codorníu.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés