Publicado 22/02/2016 15:16

L'economia col·laborativa veu en el mòbil la clau per a la seva expansió i ús massiu

J.Merchiers (Airbnb), P.Dementhon (Drivy) y E.De Oteiza (Wallapop) y moderador
EUROPA PRESS

Airbnb, Drivy i Wallapop participen al fòrum 4YFN a Montjuïc

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

Les empreses del sector de l'economia col·laborativa creuen que la clau per a la seva expansió i l'ús massiu dels seus serveis es troba en la penetració en mòbils com a eines amb les quals els usuaris operen i fan les reserves de les activitats pel seu constant ús i perquè permeten geolocalitzar la posició de l'usuari, que permet agilitar els processos.

Representants d'empreses del sector com Airbnb, la companyia de lloguer de cotxes a particulars Drivy i de venda de segona mà Wallapop ho han expressat en una conferència al congrés d'afany emprenedor 4YFN, que se celebra al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona des de dilluns fins al dijous.

El director general d'Airbnb a Europa i Rússia, Jeroen Merchiers, ha explicat que, tot i que el 65% dels intercanvis que es fan en la seva plataforma tenen una "interacció 'mobile" en algun moment, la gran majoria de reserves i selecció d'apartaments es fan des d'un ordinador o dispositiu més fix.

Merchiers ha destacat que, a Airbnb, el mòbil s'usa per contactar amb el propietari de l'apartament una vegada l'usuari ja ha viatjat i per "somiar" mirant possibles destinacions quan encara no es té clar quan serà el pròxim viatge.

Ha augurat que aquesta tendència encara perdurarà uns anys més, però que un dels objectius és millorar l'ús del mòbil en l'aplicació, així com "intensificar l'experiència" de l'usuari a la ciutat.

El fundador de Drivy, Paulin Dementhon, ha afirmat que a la seva empresa li ocorre alguna cosa semblant a Airbnb pel que fa al procés de reserves i ha assenyalat que augmentar l'ús del mòbil derivaria en una nova manera d'utilitzar els seus serveis, focalitzada a sol·licitar un cotxe per llogar amb menys antelació.

Dementhon ha explicat que l'objectiu de Drivy és que el lloguer de cotxes no es faci només per a viatges llargs i de cap de setmana, sinó que es converteixi en un servei per al dia a dia i que pugui sol·licitar-se amb 15 minuts d'antelació.

La directora d'operacions de Wallapop, Edurne de Oteiza, ha remarcat que Wallapop ja va néixer com una aplicació pensada únicament per a mòbil i que això li ha permès destacar en un sector com el de la venda d'articles de segona mà, que ja estava present a Internet des de feia anys.

De Oteiza, que ha explicat que Wallapop està disputant una "batalla" per expandir-se als EUA, ha assegurat que la geolocalització ha estat un factor essencial per a l'èxit de la companyia ja que permet que la interacció sigui més ràpida i àgil.

MÉS AGILITAT

Els ponents també han assenyalat que la "reducció de la fricció entre usuaris" --el procés pel qual es posen en contacte venedor i comprador-- és un altre dels aspectes importants perquè el sector guanyi agilitat.

Dementhon ha destacat que Drivy ha desenvolupat un sistema que permetrà obrir les portes dels cotxes que es lloguen des del mòbil perquè no calgui quedar amb el propietari, mentre que De Oteiza està pensant a crear punts de recollida amb el mateix objectiu.

COMPARTIR EINES

Dementhon ha augurat que el següent sector al creixerà l'economia col·laborativa serà a l'ús d'eines per a la llar com martells i trepants, després que ja es comparteixin cases i cotxes, les dues possessions de més valor dels ciutadans.

Alhora, ha destacat que el model actual d'intercanvi no funcionarà perquè, a diferència de l'apartament i el cotxe, el benefici d'usar una eina és inferior a la incomoditat d'haver d'anar a buscar-la a casa d'un particular, però que podria solucionar-se amb garatges compartits o lloc fixos on poder trobar les eines sense comprar-les.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés