Actualitzat 31/03/2017 06:57

Millo no actuarà contra polítics que treballin el 6D però sí si obliguen a funcionaris

"Si algú pensa que defensar el diàleg equival a ser flexible en la defensa del compliment de la llei, s'equivoca"

BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que no actuarà contra aquells càrrecs electes que decideixin treballar el 6 de desembre com a mesura de rebuig a la celebració del Dia de la Constitució, però sí ho farà si s'obliga als treballadors públics a acudir al seu lloc de treball: "Si parlem de funcionaris, la cosa canvia".

En una entrevista de TV3 recollida per Europa Press, ha dit que "si un polític, no un funcionari, vol anar a treballar, que ho faci", com ell mateix farà en compliment de les seves funcions com a representant del Govern espanyol a Catalunya en un dia tan assenyalat.

Preguntat sobre què faria si finalment alguns ajuntaments decideixen declarar no festiu el 6D --la seva antecessora en el càrrec, Llanos de Luna, va acudir als tribunals quan l'Ajuntament de Badalona va obrir simbòlicament el Dia de la Hispanitat--, ha respost que no vol anticipar-se als fets i que "ja es veurà quan arribi el dia".

Així i tot, ha demanat que "en comptes d'instar a fer coses fora de la llei, que generen conflicte, seria millor seure i parlar", enarborant la bandera del diàleg sincer i lleial que diu voler tenir amb les institucions catalanes.

En aquest sentit ha dit que vol reunir-se amb el president de l'ACM, Miquel Buch, per preguntar-li per què vol "instar els ajuntaments a aprovar mocions per penjar o despenjar banderes", i també s'obre a parlar amb tot aquell que estigui disposat a abordar la millora de l'encaix de Catalunya des de la legalitat i sense imposicions.

També ha explicat que té una relació "fluida" amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont --tots dos amb una llarga trajectòria política a Girona--, però ha avisat que no permetrà que s'incompleixi la llei i que hi haurà una resposta ràpida i contundent si es vulneren les normes.

"Si algú pensa que defensar el diàleg equival a ser flexible en la defensa del compliment de la llei, s'equivoca", ha sentenciat Millo, que també ha dit que va parlar informalment amb Puigdemont aquest dimecres en la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya i Portugal 2017 a Vilablareix (Girona).

Durant la seva conversa no van fixar una data per reunir-se, però ha apuntat que vol trobar-se amb ell i abordar la situació des de la lleialtat: "Estem en contacte, hi ha una relació fluida, el truco o ens escribim un missatge".

"Ara una part diu 'referèndum o referèndum'. Vegem ara que diu l'altra part i busquem un punt mitjà", ha receptat Millo, que també ha lamentat que des de l'independentisme s'hagi volgut projectar la imatge que l'Estat no vol dialogar.

En aquest sentit, ha considerat que les dues parts han de "rectificar", i ha aprovat la demanda del Govern d'establir una relació bilateral amb l'Estat, tot i que ha apuntat que, en última instància, els acords hauran de ser rubricats per tots els territoris d'Espanya.

RELACIÓ BILATERAL

"La relació pot ser bilateral, em sembla bé, però els acords han de ser multilaterals", perquè qüestions tan rellevants com el finançament afecten totes les comunitats, ha apuntat, tot i que ha destacat la necessitat d'incloure singularitats en el nou model per evitar desajustos.

També ha explicat que està elaborant un informe sobre el funcionament de l'estructura de l'Estat a Catalunya, en què treballen més de 20.000 persones, i ha assegurat que la seva principal missió política és estendre ponts i evitar la confrontació entre administracions pel procés sobiranista: "Sóc aquí per intentar evitar la col·lisió".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés