Publicat 17/02/2016 11:00

Meritxell Ruiz ressalta la "força del municipalisme" en el dia a dia de l'ensenyament

La consellera Meritxell Ruiz al Parlament
EUROPA PRESS

Bargalló defensa crear un nou Pacte Nacional per l'Educació

BARCELONA, 17 febr. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha ressaltat aquest dimecres la "força del municipalisme" en el dia a dia de l'ensenyament, amb els principis de la subsidiarietat i de proximitat.

Ho ha dit en la inauguració del XXIII Fòrum Local d'Educació, organitzat per la Diputació de Barcelona, que ha recalcat que la llei d'Educació de Catalunya (LEC) ja preveia un paper destacat dels ajuntaments en l'educació.

Ha felicitat que la corporació s'hagi proposat promoure l'"èxit educatiu des de la proximitat" i combatre l'abandonament i el fracàs escolar, que els últims anys ha caigut deu punts a tota Catalunya, ha dit Ruiz.

La consellera ha agraït el paper de la Diputació en "aquests anys difícils" mitjançant el finançament de guarderies i transport escolar, i ha celebrat que a més de compartir objectius, hagi donat un suport econòmic.

"Aquest país tindrà futur si la gent té formació", ha asseverat Ruiz, que ha reiterat el repte de la Conselleria de culminar el desplegament de la LEC i també de la llei de la Formació Professional (FP).

En una breu intervenció, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha celebrat que les diferents administracions es conjurin per "treballar conjuntament" a favor de l'educació.

El diputat delegat d'Educació de la Diputació, Rafael Homet, ha donat pas a Josep Bargalló, per la seva contribució en el Pacte Nacional per l'Educació --tan actual per a la pròxima "República catalana", ha dit Homet-- després del seu pas per la Conselleria d'Ensenyament.

El coordinador de l'àmbit no universitari de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i exconseller, Josep Bargalló, ha defensat la necessitat de refer el Pacte Nacional per l'Educació: "O millor encara, fa falta fer un nou pacte per posar unes bases noves".

PROCÉS PARTICIPATIU

Segons la seva opinió, cal un nou pacte que constitueixi un procés participatiu de tota la comunitat educativa i de tot el territori, que recordi que els drets fonamentals del marc educatiu són de qui es forma.

Ha destacat també que el Pacte Nacional per l'Educació del 2006 havia establert una visió molt clara del servei educatiu, com a "essencial de la comunitat" i destinat al fet que l'educació sigui accessible a tots, en igualtat d'oportunitats, garanties i adaptació progressiva als canvis socials.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés