Actualitzat 30/03/2017 16:09

Mercabarna premia un tomàquet que manté el gust tradicional durant tot l'any

Els guardons Mercabarna Innova reconeixen la innovació de les empreses del recinte alimentari

BARCELONA (BARCELONA), 8 nov. (EUROPA PRESS) -

La segona edició dels guardons 'Mercabarna Innova' han reconegut l'empresa Gavà Grup amb el primer premi a la millor innovació per la posada en el mercat del tomàquet Monterrosa, una varietat que manté el gust tradicional dels tomàquets de l'horta mediterrània durant tot l'any.

La presidenta de Mercabarna i regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín, ha presidit aquest dimarts l'acte de lliurament de la segona edició dels premis 'Mercabarna Innova', que reconeixen la innovació entre les 700 petites i mitjanes empreses ubicades al recinte alimentari.

Aquest any, un total de vuit empreses han presentat els seus projectes innovadors en l'àmbit del producte, la comercialització i el 'packaging'.

El primer premi, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a l'empresa Gavà Grup, que planta, cultiva i distribueix en el mercat el tomàquet Monterrosa, la llavor del qual ha estat desenvolupada per Semillas Fitó.

"Hem pogut aconseguir produir un tomàquet a l'hivern amb molt bon gust que recorda molt a l'horta mediterrània; un gust que ens porta a aquells tomàquets del poble del mes d'agost, del poble", ha explicat el director general de Gavà Grup, Francesc Llonch.

El segon premi, dotat amb 4.000 euros, ha estat per a l'empresa Talls i Més, pels seus sucs personalitzats de fruites i hortalisses, de llarga durada, la composició dels quals, nom, envàs i punts de venda són diferents segons el públic a qui s'adrecen.

NOVA CATEGORIA

Aquest any, com a novetat, els premis 'Mercabarna Innova' han incorporat una segona categoria centrada en el desenvolupament de productes ecològics el premi del qual, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a la cooperativa agrícola Hortec, creada el 1991 a Mercabarna, per la consolidació de la seva aposta pel cultiu i la comercialització d'aliments biològics.

Durant el lliurament de premis, la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, ha afirmat que "la innovació és clau per diferenciar-se de la competència i per adaptar-se als gustos dels consumidors i és important posar en valor la feina que en aquest sentit fan les empreses de Mercabarna".

El jurat dels premis 'Mercabarna Innova' ha estat integrat pel president de l'Associació Catalana de Distribuïdors i Supermercats, Enric Ezquerra; el professor de l'IESE Jaume Llopis; el director de l'Institut de Recerca Tecnoalimentària de Catalunya (Irta), Josep Maria Monfort; la vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Lourdes Reig; i pel director general d'Alimentaria Exhibitions, Antoni Valls.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés