Actualitzat 10/03/2016 14:07

Membres de Podem de Madrid desvinculen les dimissions de la investidura i no veuen fàcil la sortida de Luis Alegre

Luis Alegre
EUROPA PRESS

MADRID, 10 Març (EUROPA PRESS) -

   Membres rellevants de Podem a Madrid han desvinculat les deu dimissions en el Consell Autonòmic presentades aquesta setmana de tensions a la cúpula nacional del partit o de tenir diferents estratègies amb vista a la investidura del president del Govern espanyol.

   En unes declaracions a Europa Press, un dirigent de la formació ha assenyalat que les tensions dels dimissionaris amb el secretari regional, Luis Alegre, "vénen de lluny", tal com revela la carta de cessament publicada per l'exsecretari d'Organització, Emilio Delgado.

   Això sí, assenyala que "no té res a veure" amb possibles faccions d'Íñigo Errejón o de Pablo Iglesias. "Aquí tots som 'íñigopablistas'", ha apuntat. De fet, el mateix exsecretari d'Organització va demanar aquest dimecres per Twitter "que ningú manipuli un conflicte regional per fer mal".

   "Es tracta d'una pèrdua de confiança i connexió amb el secretari regional per la seva falta de lideratge", argumenta aquest polític. Precisament, tant Delgado com la resta dels que han deixat el seu càrrec al consell ciutadà hi van arribar gràcies a la candidatura oficialista 'Clar que Podem' encapçalada per Alegre, amb el suport de Pablo Iglesias, que va aconseguir imposar-se per poc marge davant del sector de Miguel Urbán.

   D'altra banda, un altre conegut membre de Podem ho ha explicat així: "Estem construint una organització complexa i amb molts òrgans en molt poc temps. I molts van arribar a les candidatures gairebé sense conèixer-se. I amb el temps han vist com treballaven uns i els altres. L'estrès i el cansament els han passat factura."

   A més, ha destacat que el Consell de la Comunitat de Madrid no té l'entitat que poden tenir els d'altres comunitats històriques, com Catalunya i València. "Té dificultats per trobar el seu rol. El pes polític madrileny és a l'Assemblea, al Congrés i al Senat i la tasca organitzativa també als cercles", ha apuntat.

FER MAL A PABLO IGLESIAS

   D'altra banda, un membre de Podem pròxim a Alegre ha explicat a Europa Press que s'ha intentat fer mal al partit i a Pablo Iglesias amb aquests "atacs" al secretari regional, perquè Alegre és una persona de confiança d'Iglesias i és també membre del Consell Estatal.

   També ha criticat "la falta d'oportunitat" d'aquestes dimissions, tenint en compte la situació de bloqueig que es viu amb la investidura i dels conflictes interns de Podem en altres llocs com Galícia i Catalunya. "En els xats van dir que no volien danyar la imatge del partit, però han aconseguit tot el contrari. La notícia avui és Podem i no la imputació d'Ignacio González", ha manifestat aquest polític.

   I consideren que les dimissions "són fruit de l'estrès i el cansament" d'aquests membres. "No s'entén que qui acusa el secretari de no actuar, el que és membre d'Organització no hagi actuat marcant les seves línies", ha afegit.

EL QUE DIU EL REGLAMENT

   Les deu dimissions en el Consell autonòmic de Podem no alteraran, previsiblement, la seva activitat. Fins al dilluns aquest òrgan --que en principi estava compost per 34 membres més el secretari general-- el formaven 31 membres més el secretari, després de la marxa de tres persones fa mesos per motius personals.

   Per tant, són majoria els que encara hi romanen, per la qual cosa hi ha quòrum per convocar una nova reunió del consell que, segons les mateixes fonts, segurament es fixi, a petició del secretari general, la setmana que ve. Si no fos així existeix la possibilitat, que ja s'ha donat anteriorment, que es convoqui a petició del 25% dels membres del consell regional.

   En aquesta reunió s'analitzarà el que ha passat i es decidirà qui desenvoluparà les àrees organitzatives que han quedat vacants després de la dimissió dels deu membres aquesta setmana.

   Els estatuts de Podem també preveuen la possibilitat d'obrir un nou procés de votació --el constitutiu va ser fa un any-- destinat a revocar el mandat del secretari general o de qualsevol integrant del consell ciutadà a instàncies del mateix secretari o d'una majoria absoluta del consell ciutadà.

   Això sí, el revocatori només es podrà plantejar una vegada passi la meitat del mandat de tres anys, és a dir, en aquest cas a partir de setembre d'aquest any. Per tant, la situació canviaria només si dimiteixen molts més membres perquè es configuri una gestora, asseguren les fonts consultades.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés