Publicat 11/04/2016 14:15

Mario Conde, el segon més morós amb Hisenda, amb un deute de gairebé 10 milions d'euros

Registran la casa de Mario Conde, detenido por blanqueo
EUROPA PRESS

MADRID, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

L'expresident de Banesto Mario Conde, que ha estat detingut aquest dilluns per la Guàrdia Civil per presumpte blanqueig de capital, figura a la llista de contribuents morosos que va publicar el desembre per primera vegada l'Agència Tributària, amb un deute de 9,93 milions d'euros, cosa que el situa al segon lloc del rànquing de deute més elevat amb el fisc.

El primer lloc l'ocupa l'empresari Agapito García Sánchez, que és la persona física que acumula un deute més gran amb Hisenda, amb 26,88 milions d'euros. El president de Queserías Noblejas i del Residencial Franco Rodríguez ostenta 129 càrrecs en més de 54 empreses, entre les quals hi ha cellers, d'alimentació i del sector informàtic i d'inversió.

La Guàrdia Civil ha detingut l'exbanquer aquest dilluns a Madrid acusat d'un presumpte delicte de blanqueig de capitals en relació amb activitats d'una empresa familiar. La Guàrdia Civil està escorcollant el seu domicili al carrer Triana de Madrid i també han estat detinguts els seus fills Mario i Alejandra i el seu gendre, entre d'altres.

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz investiga si l'exbanquer ha participat en la creació d'un entramat de societats a l'estranger i a Espanya, amb el qual repatriava a Espanya diners procedents de les quantitats apropiades i no trobades al cas Banesto, segons han informat fonts jurídiques.

L'operació, coordinada per Pedraz i la Fiscalia Anticorrupció, indaga també si les societats a Espanya es trobaven a nom de terceres persones. Els diners es repatriaven des de l'exterior al territori nacional a través de préstecs, ampliacions de capital i ingressos en efectiu.

L'expresident de Banesto va ser condemnat a presó --el 2002 i el Suprem va elevar la seva pena fins a 20 anys-- pels delictes d'estafa i d'apropiació indeguda a l'anomenat cas Banesto. El banc que presidia va ser intervingut el 1993 pel Banc d'Espanya després de registrar un forat patrimonial de 2.700 milions d'euros.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés