Actualitzat 30/03/2017 01:59

La marca Barcelona atreu als inversors immobiliaris internacionals

BARCELONA, 22 oct. (EUROPA PRESS) -

La marca Barcelona és un gran aliat per atreure compradors estrangers per a les companyies de consultoria i intermediació immobiliària amb negoci a Catalunya, segons han explicat a Europa Press representants de les firmes internacionals Aguirre Newman, Savills i Century21, presents al saló Barcelona Meeting Point.

La directora general d'Aguirre Newman a Barcelona, Anna Gener, ha augurat que la inversió immobiliària en el sector terciari català (oficines, comercial, hotels i logística) tornarà a rondar aquest any els 2.000 milions d'euros registrats en 2015.

Ha indicat que sol la venda del centre comercial Diagonal Mar de la capital catalana ja ha suposat gairebé 500 milions (concretament 493): ha estat adquirit per la divisió d'inversió immobiliària per a Iberia de Deutsche Asset Management, filial de Deutsche Bank.

"Hi ha molt interès inversor, però molt poques operacions en venda", ha advertit, per la qual cosa les consultores han de potenciar la recerca d'actius 'off market': que no estan en venda, però es proposa als seus propietaris.

Com aspecte positiu de futur, Gener ha opinat que la decisió d'Amazon d'ubicar un centre logístic per al sud d'Europa al Prat de Llobregat (Barcelona) també tindrà un "efecte arrossegament" que atraurà a altres empreses.

FALTA D'OFERTA

El director corporatiu de la immobiliària britànica Savills a Espanya i responsable de la delegació de Barcelona, Arturo Díaz, ha compartit la visió que actualment falta oferta i s'han de buscar operacions 'off market', que focalitza en les dues principals places espanyoles: Madrid i Barcelona.

Savills és present a Europa, Amèrica, Àfrica i l'Àsia, i a Espanya se centra en el segment d'oficines i comercial per a inversors internacionals, així com en serveis de consultoria i valoració: "Els inversors estrangers estan molt interessats a Espanya i a Barcelona, però hi ha escassetat d'actius".

Ha incidit en la necessitat de promoció d'oficines a Barcelona, on ha reconegut que hi ha escassetat de terra i els inversors no es volen embarcar al "feixuc món de les llicències administratives".

A l'àmbit residencial, el conseller delegat per a Espanya i Portugal de la cadena d'intermediació Century21 --la més gran del món--, Ricardo Sousa, ha afirmat que Barcelona és una marca molt potent a tot el món: "Vagis a on vagis, la gent et parla de Barcelona".

"Els inversors segueixen centrats a Madrid i Barcelona", ha afegit, calculant que els compradors estrangers aportaran al voltant del 30% de la facturació de Century21 a Espanya aquest 2016, prevista en 11 milions d'euros (5,25 a Catalunya), gairebé el doble que l'any anterior.

La cadena ja ha arribat al seu objectiu anual d'obertures d'oficines, amb les 50 a Espanya, i en 2017 preveu atorgar 20 llicències més --la companyia funciona mitjançant model franquiciat--, creixent en forma de taca d'oli des de les seves ubicacions actuals i incrementant el nombre de comercials en cada botiga.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés