Actualitzat 29/03/2017 16:57

Manuel Conthe diu al Parlament que és "una salvatjada" obligar a retolar en català

Alerta que l'excessiva intervenció pública "adoba terreny" a la corrupció

BARCELONA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

L'exdirector de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Manuel Conthe, ha exposat al Parlament que és "una salvatjada" obligar els comerciants a retolar en català i ha assegurat, literalment, que ell ho faria en l'idioma que li donés la gana pel fet d'haver-hi dues llengües oficials.

Ho ha dit aquest dimarts en la seva compareixença a la comissió d'estudi de mesures contra la corrupció per a la regeneració democràtica en la Cambra catalana, al fil de la seva defensa que existeix un excés regulador: "Que a Catalunya se segueixin posant multes per no retolar en català és una salvatjada".

Conthe també ha defensat que una "intervenció pública excessiva adoba el terreny per a la corrupció" i ha aprofundit en la necessitat que les institucions promoguin les regulacions d'una manera més intel·ligent.

"No n'hi ha prou que el legislador benevolent vegi un problema i intervingui", ha considerat Conthe, que ha avisat que la seva mediació podria arribar a ser perjudicial si les mesures no són les adequades o si no s'apliquen correctament.

Ha dit que, a més de contra la corrupció, cal lluitar també contra les despeses innecessàries de les Administracions Públiques que "per als interessos dels ciutadans poden ser molt perjudicials".

FINANÇAMENT DE PARTITS

Conthe ha destacat també que limitar el que gasten els partits polítics en les campanyes electorals limitaria també la seva necessitat de recaptar i, per tant, de finançar-se fins i tot il·legalment.

"Cal evitar aquesta necessitat de recaptar per tenir més armes que el rival. Aquesta voracitat per tenir més fons", ha insistit l'exdirector de la CNMV.

També defensa la figura dels interventors com a mecanisme de control de les Administracions públiques i, sobretot, que aquests càrrecs no depenguin jeràrquicament de qui ha de ser avaluat: "Com més se separi el supervisor del supervisat, millor".

Ha fet esment a evitar que les Administracions realitzin adjudicacions directes i promoguin sempre processos competitius i ha defensat també la importància de les denúncies, fins i tot les anònimes, per donar pistes a l'hora de detectar infraccions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés