Actualitzat 18/02/2016 11:50

Maestre declara que la protesta va ser espontània i "pacífica" i que el seu objectiu no era ofendre

Previa YoutubeCargando el vídeo....

EUROPA PRESS

Admet que es va quedar en sostenidor i diu que no repetiria l'acció vistes les conseqüències

   MADRID, 18 Febr. (EUROPA PRESS) -

   La portaveu del Govern municipal, Rita Maestre, ha declarat en el judici contra ella per l'assalt a la capella del campus de Somosaguas de la Universitat Complutense de Madrid que es va sumar a la protesta de manera espontània, el mateix que va passar amb el seu acte de treure's la samarreta per quedar-se en sostenidor, i ha reiterat que l'esperit de la protesta era pacífica i, en conseqüència, legítima.

   "L'objectiu no era ofendre a ningú", ha explicat Maestre durant la vista oral i en resposta a les preguntes del fiscal, en què ha indicat que es tractava d'una protesta pacífica, i en conseqüència legítima, per protestar per la presència d'una capella al campus, que tenia carència d'espais per a aules.

   "Vistes les conseqüències, ningú faria una cosa així perquè ens estem enfrontant a un procés penal", ha dit l'edil d'Ahora Madrid després de la pregunta de la representant del Ministeri Públic sobre si repetiria ara la mateixa acció.

   També ha afirmat que "un tors nu" no és una cosa que pugui ofendre una persona i ha subratllat que no recorda frases llegides pel fiscal que presumptament es van dir a la sala, com "cremareu com el 36" o "contra el Vaticà, poder clitorià".

   Maestre s'ha acollit al seu dret de no respondre les preguntes de les acusacions particulars, com ha assenyalat el seu lletrat.

   Rita Maestre ha declarat en respostes al seu advocat  que va contactar amb l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, per demanar-li disculpes pel que va passar en aquesta protesta, les quals va acceptar, i li va transmetre que en cap cas anava contra la llibertat religiosa.

   Així ho ha manifestat a la sessió i en respostes a la pregunta del seu advocat i per recalcar que tot i que entén que era una protesta pacífica, i en conseqüència legítima, no té inconvenient a demanar perdó si algú va poder sentir-se ofès per una acció que, segons la seva opinió, era una "protesta política" per reivindicar més espais per a aules a la universitat.

   Maestre ha assenyalat que va decidir contactar amb l'arquebisbe de Madrid, com a màxima autoritat de l'Església catòlica a la regió, davant de l'expectació mediàtica que estava generant el judici per explicar-li la seva visió i traslladar que no va ser amb ànim ni pretensió de vulnerar drets com el sentiment religiós.

   Davant d'això, Osoro va acceptar les seves disculpes i va entendre que era "una cosa de joventut". A més, li va comentar que era "molt important" que des de les institucions i els càrrecs públics es recalqués la llibertat religiosa, cosa que ella no posa en dubte i comparteix.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés