Actualitzat 26/07/2017 09:22

L'ONU rebutja la petició del consorci Diplocat de la Generalitat de ser observador internacional

Seu de l'ONU
USUN.STATE.GOV

MADRID, 26 jul. (EUROPA PRESS) -

L'ONU ha rebutjat la petició duta a terme pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) perquè aquest consorci de la Generalitat sigui inclòs en la llista d'observadors internacionals avalada pel Centre Carter, segons han confirmat a Europa Press fonts diplomàtiques.

La sol·licitud va ser traslladada a la Divisió d'Assistència Electoral de l'ONU i rebutjada per unanimitat en la reunió restringida dels principals signataris de la Declaració de Principis per a l'Observació Internacional d'Eleccions, segons ha avançat el diari 'El País', que cita una nota informativa del Ministeri espanyol d'Afers exteriors.

El Diplocat, un consorci público-privat dissenyat per projectar la imatge internacional de Catalunya i impulsar el suport al procés sobiranista, va sol·licitar ser inclosa en la llista d'observadors internacionals avalada pel Centre Carter però l'ONU ni tan sols va donar justificant de recepció per evitar que això pogués ser manipulat.

L'argument de l'ONU per justificar aquesta rebuig, segons les mateixes fonts, és que entén que l'objectiu últim del Diplocat, que està presidit per Carles Puigdemont, és "ben diferent" al de ser observador internacional. També contempla el fet que es vegin afectats els interessos i la sobirania d'un Estat membre com és Espanya.

El Centre Carter, que ja es va desvincular el passat mes d'abril del procés sobiranista català, no tenia intenció d'acceptar la petició però es va veure obligat a distribuir-la als membres. En aquest sentit, segons les mateixes fonts, els membres signataris de la Declaració de Principis per a l'Observació Internacional d'Eleccions han acordat elaborar una sèrie de requisits per evitar que futures peticions siguin si més no distribuïdes.

Entre les funcions del Diplocat hi figura fomentar el diàleg i construir relacions de confiança entre els ciutadans de Catalunya i la resta del món. El Consell, explica en la seva pàgina web, "utilitza els instruments de la diplomàcia pública" adreçant-se a audiències nacionals i internacionals, a través de la xarxa i en persona, per propiciar intercanvis "sobre assumptes d'interès local i global, organitzant visites de treball, actes acadèmics, promovent els contactes empresarials, i afavorint la capacitació en relacions internacionals".

El passat mes d'abril, l'expresident dels Estats Units Jimmy Carter va dir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "ni ell ni el Carter Center poden estar involucrats en la convocatòria d'un referèndum d'independència.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés