Publicat 21/10/2014 18:13

L'Íbex-35 rebota un 2,39% al tancament de sessió, per sobre dels 10.100 punts

MADRID, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

L'Íbex-35 ha rebotat un 2,39% al tancament de la sessió d'aquest dimarts, el que ha portat el selectiu a situar-se per sobre dels 10.100 punts (10.152,1). Al mercat de deute, la prima de risc s'ha col·locat en 134,3 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo a deu anys al 2,22%.

La filtració que el Banc Central Europeu (BCE) podria anunciar pròximament un nou pla de compra de bons corporatius al mercat ha impulsat les principals places europees, que s'han recuperat del cop sofert la setmana passada.

El selectiu espanyol s'ha col·locat al capdavant de les borses europees, amb un repunt del 2,39%, seguit de París (+2%), Frankfurt (+1,74%) i Londres (+1,51%). Al mercat de divises, l'euro s'ha intercanviat a 1,2718 'bitllets verds'.

Abengoa s'ha erigit com el millor valor de la jornada, amb un repunt del 5,9%, seguit de Sacyr (+5,6%), Gamesa (+5,3%), Bankinter (+5,4%) i Arcelor Mittal (+4,9%). Tan sols BME ha tancat en números vermells amb una reculada del 0,37%.

Els 'blue chips' han celebrat la jornada amb optimisme i han tancat amb repunts per sobre de l'1%. La pujada més forta l'han protagonitzat Repsol, amb un avanç del 2,9%, i BBVA (+2,7%). Inditex ha guanyat un 2,4%, Telefónica un 2,03%, Santander un 1,9% i Iberdrola un 1,6%.

LLUNY DE MÍNIMS

L'analista d'IG Daniel Pingarrón ha assenyalat que amb la pujada d'aquest dimarts l'Íbex-35 s'allunya més d'un 8% dels mínims que es van arribar a dijous passat (9.350 punts), que mostren els moments de tensió més gran registrats en tot l'any.

Segons la seva opinió, la intenció del BCE d'emprendre un nou pla de compra de bons corporatius "no seria revolucionari, doncs formaria part de l'estratègia global ja iniciada de compra de títols de deute privats (ABS, bons coberts), que tenen per objecte final elevar el balanç del BCE als nivells de l'any 2012".

Tot i això, ha insistit que la filtració té una lectura qualitativa en la mesura en la qual mostra una capacitat més gran d'acció i iniciativa en el si de la institució que dirigeix Mario Draghi.

Després d'aquesta anàlisi, l'expert ha subratllat que els principals agents directors del rumb de les borses en el curt termini són els bancs centrals i les expectatives que es creen entorn dels seus possibles passos.

ADÉU AL PÀNIC

A més, ha explicat que la pujada d'aquest dimarts col·loca els principals selectius per sobre de la primera zona de resistències, reduint significativament les possibilitats que les borses tornin a entrar en pànic.

"Si els índexs aconsegueixen aguantar aquests nivells, evitant perdre'ls amb rapidesa, les opcions de reprendre la tendència alcista estructural durant les últimes setmanes de l'any s'incrementarien, podent tancar l'exercici no gaire lluny dels màxims anuals. Tot això, si els bancs centrals permeten afermar el clima d'optimisme", ha resumit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés