Actualitzat 30/12/2016 17:58

L'Íbex-35 rebota un 0,27%, però perd un 2% el 2016

Monedas, moneda, billete. Billetes, euro , euros, capital, efectivo, metálico
EUROPA PRESS

El selectiu madrileny es desmarca dels augments anuals a Europa arrossegat pel Brexit i marcat per un exercici gairebé completament amb un Govern espanyol en funcions

MADRID, 30 des. (EUROPA PRESS) -

L'Íbex-35 ha tancat l'última sessió de l'any amb un rebot del 0,27%, aturat en els 9.300 punts per setena jornada consecutiva. Tot i això, el selectiu ha tancat l'exercici amb una caiguda del 2% i s'ha erigit com un dels pitjors índexs europeus del 2016. Tot això malgrat que ha tancat el millor desembre en 20 anys (+7,6%).

En l'última sessió de l'any, Gamesa i Banc Santander han liderat els guanys, ja que han sumat un 1,8% i un 1,2%, respectivament. En la banda oposada han despuntat Enagás (-0,9%) i IAG (-0,8%). El selectiu partirà el 2017 des dels 9.352 punts.

Amb aquest panorama, el selectiu madrileny ha tornat a repetir els números vermells de l'any passat, quan va cedir un 7,5% després de dos anys consecutius a l'alça. A més, l'Íbex-35 s'ha desmarcat dels guanys anuals protagonitzades per les principals places d'Europa.

La Borsa de Londres ha experimentat el 2016 el repunt més important entre els principals parquets europeus tot i que a mitjan d'any el poble britànic va decidir abandonar la Unió Europea. En concret, l'FTSE-100 s'ha revalorat un 14,4%, mentre que Frankfurt (+6,9%) i París (+4,7%) també s'han decantat pels augments al 2016.

"L'Íbex-35 torna a acabar l'any com un dels pitjors selectius d'Europa, circumstància que repeteix des del començament de la crisi. L'any que l'economia espanyola ha despuntat, l'índex de Madrid ha tornat a mostrar una clara debilitat", ha explicat l'estrateg de mercats d'IG Daniel Pingarrón en declaracions a Europa Press.

Pingarrón ha indicat que l'Íbex-35 dispsa d'una propietat específica que el dota de menys elasticitat als fonaments de l'economia espanyola que altres selectius. Per a l'analista, la composició de l'índex és bastant "desafortunada", i concentra els punts del selectiu en mans de sis valors, que alberguen més de dues terceres parts de la capitalització del selectiu.

D'aquests sis valors, el comportament anual de Telefónica (-14%), BBVA (-5%) i Iberdrola (-5%) ha estat clarament inferior a la mitjana del selectiu (-2%). Inditex ha tingut un comportament bastant discret (+2%), mentre que el Santander (+8%) s'ha erigit com el que més ha aportat al selectiu, fins a convertir-se en el valor que més ha fet per l'Íbex-35 aquest any, al contrari del que va passar el 2015.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés