Publicat 01/07/2016 15:30

L'Estat vol que Espanya sigui seu de l'Agència Europea del Medicament després del Brexit

Rueda de prensa de Soraya Sáenz de Santamaría tras el Consejo de Ministros
EUROPA PRESS

MADRID, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

Davant de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea després del Brexit, el Govern espanyol en funcions ha anunciat el seu interès perquè Espanya aculli en el futur la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA), organisme europeu que actualment es troba a Londres.

La vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assenyalat, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que "ha estat acordada pel president del Govern central la creació d'un grup de treball, que es coordinarà des de vicepresidència amb els diferents ministeris, per impulsar la candidatura d'Espanya a ser seu de l'EMA".

L'Estat, que està avaluant les conseqüències econòmiques del Brexit i, en particular, els efectes que poden tenir la reubicació d'entitats financeres i determinades institucions comunitàries, també treballa perquè Espanya sigui la seu de l'Autoritat Bancària Europea (EBA).

Per aquesta raó, es constituirà un grup de treball, en què participaran gairebé tots els ministeris, que continuarà les tasques de la comissió interministerial per a l'anàlisi de les conseqüències del Brexit però enfocat "d'una manera intensiva" a aquelles mesures que "puguin ajudar a potenciar la capacitat que té Espanya a l'hora de rebre aquestes institucions i els seus directius".

L'objectiu és "enfortir la candidatura d'Espanya. Són dos organismes que interessen a Espanya i treballarem en la possibilitat que alguna pugui situar-se al nostre territori", ha afegit.

Actualment són diversos els països europeus que s'han postulat per ser seu d'aquestes dues institucions comunitàries, ha reconegut la vicepresidenta de l'Estat en funcions, que considera que "Espanya està en condicions òptimes" per poder ser-ne seu en el futur.

"Espanya és un país competitiu, som un país amb un sector financer important i el nostre sistema sanitari està reconegut com un dels millors del món", ha conclòs.

De moment, a Espanya ja s'han postulat oficialment Barcelona i Màlaga. D'una banda, la Generalitat de Catalunya ha informat que crearà una comissió encarregada d'impulsar la candidatura, mentre que l'equip de govern del PP a l'Ajuntament de Màlaga presentarà una moció urgent al ple d'aquest dijous perquè la ciutat aspiri a ser també la seu de l'EMA, una vegada que aquesta abandoni Londres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés