Actualitzat 16/03/2016 17:07

Les borses de Londres i Frankfurt acorden una "fusió entre iguals"

Previa YoutubeCargando el vídeo....

EUROPA PRESS

LONDRES, 16 Març (EUROPA PRESS) -

   London Stock Exchange (LSE) i Deutsche Boerse, operadores respectivament de les borses de Londres i Frankfurt, han arribat a un acord formal per a una "fusió entre iguals" que es portarà a terme a través d'una nova societat, anomenada UK TopCo, el valor de mercat de la qual superaria els 25.000 milions i que permetrà un estalvi anual de costos de 450 milions d'euros, segons han informat les companyies.

   "Les juntes directives de LSE i Deutsche Boerse tenen la satisfacció d'anunciar que han arribat a un acord sobre els termes per recomanar una fusió entre iguals", han anunciat els dos gestors borsaris en un comunicat que pot suposar el final de més d'una dècada de seguici entre les dues empreses i que donarà origen a un gegant europeu del sector, en disposició de competir amb les estatunidenques Intercontinental Exchange (ICE) i Chicago Mercantile Exchange (CME).

   La fusió entre les dues empreses es portarà a terme a través d'una societat holding establerta al Regne Unit, anomenada UK TopCo, que adquirirà LSE i Deutsche Boerse, que passaran a convertir-se en filials d'aquesta nova entitat, que repartirà la seva seu entre Londres i Frankfurt.

   Segons els termes de l'acord tancat, els accionistes de LSE rebran 0,4421 accions d'UK TopCo per cada títol del gestor de la borsa de Londres en el seu poder, mentre que els accionistes de Deutsche Boerse obtindran una acció d'UK TopCo per cada acció de l'alemanya.

   D'aquesta manera, assumint una acceptació del 100%, els actuals accionistes de LSE passaran a controlar el 45,6% de la nova societat, mentre que els accionistes de Deutsche Boerse controlaran el 54,4% d'UK TopCo.

   Inicialment, el Consell d'Administració de la nova societat estarà format per 16 persones, de les quals LSE i Deutsche Boerse nomenaran set cadascun, mentre que el president de la Borsa de Londres, Donald Brydon, es convertirà en president d'UK TopCo, mentre que Carsten Kengeter, conseller delegat de la Borsa de Frankfurt, ocuparà la mateixa responsabilitat en la societat combinada.

   Després del tancament de l'operació, Xavier Rolet, actual conseller de LSE, abandonarà el seu càrrec i es convertirà en assessor del president i del vicepresident amb la finalitat de facilitar la transició.

ESTALVI DE 450 MILIONS ANUALS

   Els gestors han indicat que la seva fusió permetrà generar un valor mitjançant sinergies de costos de 450 milions d'euros anuals a partir del tercer any després del tancament de la transacció, així com per les importants oportunitats de sinergies d'ingressos.

   Aquest estalvi de costos recurrents de 450 milions d'euros anuals equival aproximadament al 20% dels costos operatius ajustats del nou grup el 2015.

   "Les sinergies de costos de 450 milions d'euros a l'any són addicionals a qualsevol altre estalvi planejat per LSE i Deutsche Boerse mitjançant la implementació de millores en l'eficiència tecnològica, eliminació de duplicitats i optimització de segments de negoci", han afegit les empreses.

COMITÈ DE 'BREXIT'

   D'altra banda, les dues empreses han anunciat que amb efectes a partir de la comunicació d'aquest acord han decidit establir un "Comitè de Referèndum" el propòsit del qual serà analitzar les ramificacions per a la companyia d'un potencial vot favorable a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea en el referèndum del pròxim 23 de juny.

   LSE i Deutsche Boerse nomenaran cadascun a tres membres d'aquest comitè.

   LSE i Deutsche Boerse creuen que la fusió està ben posicionada per oferir serveis als seus clients independentment del resultat de la votació al Regne Unit, tot i que admeten que "el resultat podria afectar el volum i la naturalesa del negoci".

   "LSE i Deutsche Boerse estan procedint sobre la base en què es mantindran les actuals estructures polítiques i reguladores", han explicat les empreses, que consideren que la seva fusió optimitzarà i es beneficiarà del potencial de la Unió de Mercats de Capitals.

   "Una decisió per part de l'electorat del Regne Unit de sortir de la UE posaria en perill aquest projecte d'Unió de Mercat de Capitals", afegeixen les empreses, tot i que subratllen que "el resultat del referèndum no és una condició per a la fusió".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés