Publicat 01/04/2016 14:51

L'Agència Tributària de Catalunya es traslladarà aquest dilluns a la Zona Franca

El conseller Oriol Junqueras
EUROPA PRESS

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Agència Tributària de Catalunya (ACT) traslladarà la seva seu dilluns al nou edifici construït a la Zona Franca de Barcelona, de manera que pretén donar resposta al creixement de la dimensió de l'organisme, que preveu passar dels 300 treballadors actuals a una plantilla de fins a 600 persones en un màxim de dos anys.

Segons ha informat la Generalitat aquest divendres en un comunicat, aquest edifici té una superfície de 10.298 metres quadrats sobre rasant, tot i que en una primera fase s'ocuparan 8.779, i l'ATC pagarà una renda de 1.264.978 euros anuals.

La Conselleria de la Vicepresidència i Economia i Hisenda ha destacat que és una renda inferior al lloguer mensual que paga actualment per l'edifici del carrer Fontanella, i ha assenyalat que les característiques arquitectòniques del nou immoble suposen un estalvi mínim d'un 11% anual en costos indirectes.

La Generalitat va signar el contracte de lloguer de l'edifici T del Districte 38, situat al passeig de la Zona Franca 46 i propietat de Bankia Pensions, per un període de 20 anys.

El canvi d'ubicació de l'ACT i la renovació a la baixa del lloguer de les plantes superiors de l'edifici del carrer Fontanella que es mantenen suposarà un estalvi total de gairebé 1,4 milions d'euros anuals en concepte de lloguers.

Aquesta reubicació és la primera operació d'un projecte global de concentració de dependències de la Generalitat en el marc del pla de racionalització i optimització d'espais que el Govern va aprovar el juliol de 2013 per reduir la despesa immobiliària.

L'ACT ha recordat que fins que ed puguin fer tots els tràmits en línia, a més d'en la nova seu, es pot presentar qualsevol documentació a les oficines de la xarxa Tributs de Catalunya.

OPERACIONS TELEMÀTIQUES

La Conselleria ha destacat que l'ACT permetrà durant aquest any que tots els impostos que gestiona es puguin presentar i pagar telemàticament.

Tots els impostos propis de recent creació s'han d'autoliquidar en línia, excepte l'impost sobre producció d'energia elèctrica d'origen nuclear, que estarà operatiu el novembre; la resta de tributs que gestiona l'agència catalana des de fa més temps també es poden presentar i pagar telemàticament, amb algunes excepcions que desapareixeran durant aquest any.

L'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídiques documentades ja es pot autoliquidar telemàticament, així com també l'impost sobre successions i donacions i l'impost sobre grans establiments comercials.

El gravamen de protecció civil es podrà presentar telemàticament a partir del 2017, però ha destacat que és un impost amb poc impacte.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés