Publicat 04/05/2016 18:51

JxSí s'obre que els consellers del CAC i la CCMA s'esculli per majoria de dos terços

JxSí en el pleno del Parlament
EUROPA PRESS

La modificació de la llei de mitjans audiovisuals segueix tramitant-se

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

El diputat de JxSí al Parlament, Jordi Cuminal, ha dit que el seu grup s'obriria que el president i els membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) tornin a ser escollits per majoria de dos terços.

El ple d'aquest dimecres ha abordat el debat a la totalitat de la proposició de llei de C's per modificar la legislació sobre la comunicació audiovisual de Catalunya, i JxSí ha retirat l'esmena a la totalitat que havia presentat, ja que no ha aconsegui suports.

En el debat s'ha recordat que a la llei del 2007 de mitjans de comunicació públics, els membres i presidents dels consells s'elegien per una doble votació que requeria dos terços de l'hemicicle; però el 2012, els vots de CDC i PP van possibilitar reformar la llei perquè, a segona volta, fos vàlida la majoria absoluta per "desbloquejar" els òrgans.

Els grups han sol·licitat que es torni al sistema de votació del 2007 i Jordi Cuminal (JxSí) ha respost durant el seu torn: "Volen tornar a 2007? No hi tenim problema".

Cuminal ha rebutjat les crítiques per la falta de pluralitat que els diputats de la resta de grups atribueixen als mitjans catalans, com la de David Mejías (C's), que ha demanat que la proposició de llei continuï el seu tràmit al Parlament per aconseguir uns mitjans públics neutrals, començant per modificar el sistema de votació per als càrrecs.

El diputat del PSC David Pérez s'ha sumat a la proposta de C's, perquè la televisió i la ràdio pública catalanes "no estiguin al servei del procés independentista", sinó al de tots els catalans.

Marta Ribas (SíQueEsPot) ha lamentat que CDC i PP "fulminessin el consens que s'elegien els membres del Consell i el president, i amb això, la neutralitat", fet que considera que ha beneficiat els mitjans privats: per a ella, és una estratègia que els dos partits han emulat a les polítiques de sanitat i educació.

La popular Esperança García ha dit que el 2012 es va modificar la llei per no bloquejar els òrgans, tot i que assumeix que no va funcionar, per la qual cosa el seu grup ratifica la proposició, perquè considera que ara els mitjans públics catalans són "l'element necessari de propaganda electoral contínua del Govern".

La CUP també ratifica la proposta perquè el CAC i el CCMA no siguin una extensió de l'Executiu, segons Albert Botran, tot i que ha avisat que defensar la pluralitat i la independència "no està renyit que siguin mitjans nacionals autocentrals que donin veu a un moviment majoritari", ha dit referint-se a la cobertura que es fa sobre el procés sobiranista, que considera més bona que la dels mitjans estatals.

Cuminal ha criticat que alguns grups no comprenguin que els mitjans catalans són "nacionals", la qual cosa atribueix que aquests partits no accepten que Catalunya és una nació, i ha defensat la neutralitat i la qualitat de la informació d'aquests mitjans.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés