Actualitzat 18/10/2016 13:29

El jutge investiga sis regidors de Badalona per desobediència en obrir el 12-O

BARCELONA, 18 Oct. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat d'Instrucció 4 de Badalona (Barcelona) ha citat a declarar en qualitat d'investigats sis regidors de l'Ajuntament del municipi per un delicte de desobediència de funcionari públic després d'haver obert l'edifici municipal durant el 12 d'octubre.

Segons la sentència, a la qual tingut accés Europa Press, el magistrat, a qui li ha tocat tramitar la denúncia presentada pel PP contra els regidors que van obrir les dependències municipals en dia festiu, ha acordat citar-los els dies 25 i 26 d'octubre.

El 25 d'octubre cita el primer tinent d'alcalde i regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó; el tercer tinent d'alcalde i regidor de Badalona Democràtica, José Antonio Téllez, i la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger; i per al 26, la quarta tinenta d'alcalde i regidora de Badalona Educadora, Eulàlia Sabater; la regidora de Participació, Fàtima Taleb, i la regidora d'Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran.

A més, en la seva sentència el jutge demana al consistori que conservi les gravacions de les càmeres de seguretat situades en els accessos i principals edificis municipals a la plaça de la Vila i plaça Assemblea entre les 8.00 i les 14 hores del dia 12 i que la Guàrdia Urbana identifiqui els policies que van prestar servei o van comparèixer en les esmentades dependències.

El jutjat de Badalona ha obert una investigació després de rebre la denúncia del PP per dilucidar si l'Ajuntament hauria comès un delicte de desobediència després que diversos regidors acudissin a treballar aquest dimecres 12 d'octubre, dia festiu, malgrat que un jutjat contenciós havia prohibit, com a mesura cautelar, obrir les dependències municipals.

DENUNCIA DEL PP

El PP ha presentat la denúncia després que els sis regidors ara investigats acudissin a treballar i, a les portes del consistori, el regidor José Téllez trenqués una fotocòpia de l'ordre judicial en senyal de protesta.

La denúncia exposa que es va obrir l'Ajuntament al públic sense cobertura legal ni decret i que es va permetre l'entrada a les dependències municipals sense control d'identitat, a més que, segons el partit, des de l'equip de Govern es va fer apologia de la desobediència a la llei i un acte d'insubmissió a lleis i resolucions judicials.

Per a aquest dia, un jutge contenciós administratiu havia prohibit l'obertura de les dependències municipals després d'una denúncia de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya en què, prèviament a la celebració del festiu, avisava de la voluntat del consistori i demanava unes mesures cautelars.

Els regidors, malgrat les mesures cautelars, van acudir al consistori, i després d'una vista del Jutjat contenciós administratiu 14 de Barcelona el dijous 13 d'octubre en la qual van comparèixer l'Ajuntament i la Delegació del Govern espanyol, el jutjat va ratificar en una sentència la decisió de prohibir obrir el 12 d'Octubre perquè els consistoris "no tenen competència per modificar els dies festius aprovats per l'Administració".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés