Actualitzat 22/10/2015 17:11

Un jutge descarta el desallotjament imminent del Mobile World Centre en veure'l desproporcionat

Ocupación del Mobile World Center de plaza Catalunya
EUROPA PRESS

L'emmarca en "una situació de conflicte laboral" i desatén denunciant i Fiscalia

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El titular del jutjat d'instrucció 24 de Barcelona, en funcions de guàrdia, ha descartat ordenar el desallotjament imminent dels treballadors subcontractats de Telefònica de la seu del Mobile World Centre de la plaça Catalunya de Barcelona en considerar-lo desproporcionat i emmarcar l'ocupació en una "situació de conflicte laboral".

En una sentència del mateix dissabte, dia en què uns 200 tècnics subcontractats de Telefónica van irrompre cap a les 11 hores a la botiga i la van ocupar, el jutge ha considerat que per acordar el desallotjament imminent havia de valorar-se la proporcionalitat de la mesura, i tenir en compte que podia tenir conseqüències com "l'alteració de l'ordre públic i multitud de lesionats".

"No pot oblidar-se que tot dimana d'un conflicte laboral en què persones subcontractades per Telefònica veuen perillar els seus llocs de treball, per la qual cosa amb independència que el fet en si de l'ocupació indeguda pot ser o no típic --delicte--, el fet innegable és que ens trobem davant d'una situació de conflicte laboral", reflexiona el jutge.

Per al jutge, aquestes raons "aconsellen no donar lloc a la mesura cautelar de desallotjament" que va sol·licitar Telefònica en denunciar l'ocupació, i que també ratificava la Fiscalia.

A més, el jutge ha informat a la Junta Electoral Central que, tal com ha explicat el denunciant, el diputat de la CUP David Fernández pretenia donar una roda de premsa al centre, el dia de reflexió, fet que segons la seva opinió podia ser una infracció al procés electoral.

Aquest dilluns més d'un centenar de persones seguia ocupant el local per reclamar a Telefònica que segui a negociar amb ells, considerant-la la culpable dels seus contractes precaris malgrat que treballen per a altres empreses subcontractades.

Un representant del comitè de vaga estatal, Javier Marco, ha explicat a Europa Press que són uns 250 vaguistes que porten 49 dies d'atur a Barcelona, i no marxaran fins que l'empresa vingui a negociar amb ells o que els Mossos d'Esquadra els desallotgin.

Ha indicat que les seves peticions principals són retirar el "contracte bucle", el contracte mercantil de Telefònica amb els seus subcontractes, obrir una taula de negociació amb ells --més enllà de la qual ja existeix i en què estan la patronal del sector, UGT i CCOO-- i que no hi hagi repressió contra els vaguistes.

Des de Telefònica expliquen que ells no poden negociar amb treballadors que no són seus, i puntualitzen que ja existeixen una taula de negociació oberta en què participa la patronal del sector de l'enginyeria, muntatge i manteniment, en què estan els sindicats UGT i CCOO.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés