Actualitzat 16/12/2016 18:20

Juan Miguel Villar Mir deixa Colonial després de reduir al 3,3% la seva participació

Juan Miguel Villar Mir y su hijo y sucesor en OHL
OHL

Ven gairebé un 3% de l'empresa el grup mexicà Finaccess, un altre accionista de la immobiliària

MADRID, 16 des. (EUROPA PRESS) -

Grup Villar Mir ha reduït fins al 3,33% la seva participació en Colonial, al vendre un 2,8% de la immobiliària a un altre dels seus accionistes, el grup mexicà Finaccess, que així eleva al 12,7% el seu percentatge en l'empresa i es reforça com segon accionista.

En virtut de l'operació, Juan Miguel Villar Mir ha renunciat al càrrec de vicepresident de Colonial i als llocs que ocupava tant en el seu consell d'administració com el comitè executiu.

El Grup Villar Mir seguirà tenint, tot i això, un representant del 3,3% que encara li queda en la immobiliària en la qual va desembarcar el 2014 i en què va arribar a tenir un 24% del capital, tenint en compte que Juan Villlar-Mir de Fonts es manté com conseller.

En concret, la corporació de Juan Miguel Villar Mir ha venut a Finaccess un paquet de 10,09 milions d'accions de Colonial, representatives del 2,8% del seu capital, per 63,2 milions d'euros.

L'operació es va realitzar dilluns passat, dia 12, al mercat over-the-counter (OTC), mercat en el qual es negocien instruments financers directament entre dues parts, i a un preu de 6,26 euros per acció, segons consta en els registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Es tracta d'un preu un 1,5% inferior al de 6,554 euros al qual Colonial ha tancat aquest dia en borsa. La companyia ha conclòs la sessió d'aquest divendres a 6,497 euros per acció, després d'apujar un 1,99%.

Després d'aquesta operació, el Grup Villar Mir ha reduït des del 6,2% fins al 3,37% la seva participació directa en Colonial, on ostenta un altre 7,7% de manera indirecta, mitjançant contractes de derivats.

El grup mexicà eleva des del 10% fins a 12,7% la seva participació en la immobiliària, en què es reforça com segon màxim accionista per darrere del fons sobirà de Qatar, que té un 13,1%.

Pel que fa al Grup Villar Mir, la nova desinversió en Colonial succeeix a la feta el mes de juny passat, quan va vendre un 6,27% de Colonial mitjançant una col·locació accelerada, per 134 milions d'euros, i a l'efectuada el setembre del 2015, quan va vendre un 10% de la immobiliària.

TRES ANYS COM SOCI DE REFERÈNCIA

Així el Grup Villar Mir redueix a un percentatge minoritari la participació de fins al 24% que va arribar a tenir com a accionista de control de Colonial, immobiliària en la qual va desembarcar el gener del 2014, en ple procés de reestructuració i sanejament de la immobiliària.

La corporació de l'empresari redueix la seva participació en Colonial quan la companyia aborda una estratègia de creixement i expansió, que l'ha portat a prendre una participació de primer accionista de la socimi Axiare, i acaba de recuperar el pagament de dividend.

Actualment, a més de Qatar i Finaccess, entre la resta de socis de referència de Colonial figuren el banc andorrà MoraBanc (7%), el grup colombià Santo Domingo (6,8%), el magnat Joseph Charles Lewis (5%), BlackRock (3%) i Fidelity (2%).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés