Publicat 29/03/2015 12:06

IU-ICV planteja la reprovació a Wert pel nou currículum de Religió

Diputados de la Izquierda Plural se amordazan en el Congreso.
IU

Promou la presentació a la Cambra, i de manera "immediata", d'un projecte de Llei de derogació de la Lomce

MADRID, 29 març (EUROPA PRESS) -

L'Esquerra Plural (IU-ICV-CHA) ha presentat una proposició no de llei al Congrés per reprovar al ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, pel nou currículum de Religió que, segons la seva opinió, vol tornar "a implantar la pregària a les aules".

Segons explica, el BOE del 24 de febrer publica el currículum de l'assignatura de Religió catòlica per a l'ESO i Batxillerat, el temari del qual ha estat elaborat per la Conferència Episcopal Espanyola, en virtut dels acords amb la Santa Seu de 1979.

"Es tracta d'un temari que torna al passat i que suposa un atemptat frontal contra la neutralitat que hauria de tenir un Estat aconfessional com l'espanyol. No pot ser que fins i tot la pròpia Conferència Episcopal reconegui que el currículum és confessional", assenyala la formació d'esquerres.

És més, considera que té una finalitat "clarament d'adoctrinament catòlic" doncs elimina qualsevol referència explícita a altres religions, com l'islam o el judaisme.

A més, respecte a l'avaluació assenyala que el currículum avalua, entre d'altres continguts, "el coneixement de les formes de comunicar-se amb Déu", i proposa activitats com que els alumnes de primària "identifiquin i enumerin les atencions que reben en la seva vida com a do de Déu", o que memoritzin i reprodueixin "fórmules senzilles de petició i agraïment".

Alhora, sosté que, a Secundària i Batxillerat, els alumnes que escullin l'assignatura tindran una "immersió en tota regla" en les teories creacionistes i s'avaluarà que s'esforcin en "comprendre l'origen diví del Cosmos" i que aquest "no prové del caos o de l'atzar".

"Un autèntic disbarat. Estem davant d'un pas més enllà de la contrareforma que ha volgut imposar aquest Govern amb l'aprovació de la LOMCE, una contrareforma antidemocràtica que sembla voler la volta a les essències d'un nacional-catolicisme que crèiem superat, a un model on s'elimina l'assignatura d'educació per a la ciutadania per enfortir l'adoctrinament catòlic en les escoles públiques", sentència IU-ICV.

La iniciativa, que ha estat presentada per la diputada Laia Ortiz, assenyala en la seva argumentació que el que és una opció personal no pot tenir cabuda en els centres educatius finançats amb recursos públics, i "encara menys" comptabilitzar com a mitjana en les qualificacions.

"Com es pot tolerar que l'assignatura de Religió continuï sent avaluable? Les creences, totes elles molt legítimes, és evident que han d'impartir-se fora dels centres educatius", afegeix.

Segons la seva opinió, és "realment inaudit" que el qui ha aprovat aquests requisits en l'assignatura de Religió sigui el mateix Govern que va eliminar l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania amb el "demagògic argument" que incorria a l'"adoctrinament ideològic" i provocava "una seriosa divisió a la societat".

"Ens enfrontem a un clar atac a l'aconfessionalitat de l'Estat recollida en la nostra Constitució i, per tant, a un retrocés al passat, a un passat en el qual la religió era l'eix vertebrador de la vida social de l'Estat.

En aquesta tessitura, el Ministre d'Educació hauria d'assumir la seva responsabilitat en tal despropòsit i presentar la seva immediata i irrevocable dimissió", sentència l'Esquerra Plural.

Per tot això, demana en la seva proposició no de llei que el Ple del Congrés acordi la reprovació del ministre d'Educació per ser l'"impulsor principal" d'una reforma educativa "profundament ideològica" que posa de manifest "el seu menyspreu" cap als valors, els principis i els drets que proclama i reconeix la Constitució, i especialment en el que respecta l'aconfessionalitat de l'Estat.

Alhora, vol que el Congrés dels Diputats insti al Govern a retirar les resolucions 1849 i 1850 de la Direcció General d'Avaluació i Cooperació Territorial del Ministeri d'Educació per les quals es publica el currículum de l'assignatura de religió catòlica, revisi els acords amb la Santa Seu de 1979, així com el protocol de relacions entre l'Estat i l'Església Catòlica.

Finalment, promou la presentació a la Cambra, i de manera "immediata" d'un projecte de Llei de derogació de la LOMCE.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés