Actualitzat 31/03/2017 08:04

La inversió europea a Catalunya representa el 70% de l'estrangera

Alemanya, França, el Regne Unit, Suïssa i Portugal, els principals països inversors

BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

Els principals inversors de Catalunya són d'origen europeu amb una inversió total per valor de més de 10.000 milions d'euros, el 70% de la inversió estrangera directa (IED) segons conclusions de la primera edició del Fòrum empresarial de les Cambres de Comerç Europees a Barcelona, una trobada ha posat de manifest l'experiència pràctica i el valor de la inversió europea a Catalunya.

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va ser un dels convidats a participar en aquest fòrum --realitzat aquest dimecres-- que va recordar les fortes relacions que uneixen Catalunya amb la UE, a més d'afirmar que el Govern és "un federalista europeu convençut", ha informat l'organització aquest dijous en un comunicat.

Segons FDI Markets, Catalunya és la quarta regió d'Europa amb més inversió estrangera i la primera de l'Europa occidental continental, i en els últims sis anys el territori va captar el 31% de la IED a Espanya, i va donar lloc a la creació de més de 38.000 llocs de feina.

Per països, Alemanya és el primer inversor a Catalunya amb més de 5.000 milions d'euros; seguits de França, 1.373 milions; el Regne Unit, 920 milions, i Suïssa, amb més de 890 milions, i ha estat l'estat francès qui més llocs de treball ha generat fins al juny de 2016, 7.225.

Les Cambres de Comerç Europees a Barcelona han mostrat l'experiència d'empreses estrangeres en el sector tecnològic, un dels de més atracció d'IED: els projectes de tecnologia de la informació i la comunicació van representar un 20% del total dels anunciats el 2015 a Catalunya, sector amb més de 3.800 empreses a Barcelona que ocupen més de 72.000 empreses.

Durant el fòrum, els representants de les empreses participants han explicat les oportunitats que ofereix Catalunya com a "focus d'atracció d'inversió en el sector", destacant que les empreses inversores en el sector tecnològic estan al mateix nivell organitzatiu empresarial que les de la resta d'Europa.

Tot i les oportunitats que han destacat els inversors, també s'han posat de manifest les barreres que troben a Espanya, com per exemple la burocràcia, la incertesa política i la necessitat de millorar el sistema educatiu per adequar les demandes al mercat laboral.

Les Cambres de Comerç Europees a Barcelona representen les delegacions de deu països: Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Gran Bretanya, Itàlia, Luxemburg, Portugal i Suècia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés