Publicat 09/05/2016 18:06

Indra torna a tenir beneficis en el primer trimestre després de guanyar 11,8 milions

Sede de Indra
INDRA

La companyia aconsegueix una xifra positiva de generació de caixa lliure i redueix el seu endeutament

MADRID, 9 maig (EUROPA PRESS) -

Indra ha tancat el primer trimestre del 2016 amb un benefici net d'11,8 milions d'euros, fet que contrasta amb les pèrdues de 19,6 milions d'euros registrades en els tres primers mesos del 2015, segons ha informat la companyia en un comunicat.

En aquesta línia, el benefici abans d'impostos (Ebit) va arribar als 29 milions d'euros en el primer trimestre, davant de les pèrdues d'un milió d'euros de fa un any, mentre que el marge Ebit recurrent va arribar al 4,6%, en comparació del 0,5% del mateix període de l'any anterior.

L'empresa explica que els resultats s'han vist influenciats positivament per la millora relativa dels projectes problemàtics provisionats al llarg de l'any 2015 i per l'augment de la rendibilitat dels projectes en curs, per la qual cosa cal sumar l'impacte favorable dels programes d'optimització implementats en els últims trimestres.

Les vendes d'Indra en el període comprès entre els mesos de gener i març s'han situat en els 628 milions d'euros, fet que suposa una caiguda del 6,3% en moneda local, un descens semblant al registrat el trimestre anterior, i de l'11% en termes reportats.

La companyia atribueix aquest descens de la facturació sobretot a la política de contractació més selectiva que duu a terme, al negoci a Llatinoamèrica i als retards que es registren en projectes en països que depenen del petroli i de les matèries primeres.

Per contra, la contractació en el primer trimestre es va incrementar un 2,1% en moneda local, tot i que va disminuir un 2% en termes reportats, amb un millor comportament del negoci de tecnologies de la informació, que augmenta un 5% en moneda local. Aquest augment de la contractació suposa un canvi de tendència respecte a la caiguda de l'11% del 2015.

FLUX DE CAIXA I DEUTE

D'altra banda, Indra informa que la generació de caixa lliure en el primer trimestre del 2016 es va situar en 47 milions d'euros, davant de la xifra negativa de 79 milions del primer trimestre del 2015, com a conseqüència sobretot de la millora tant en la rendibilitat com el capital circulant net.

A més, afegeix que, si s'exclou l'impacte de la reestructuració de plantilla en el primer trimestre (17 milions d'euros) i la sortida de caixa en el trimestre pels projectes onerosos provisionats durant el 2015 (21 milions d'euros) i si es considera un nivell de facturació semblant al del tancament de l'exercici, la generació de caixa lliure s'hauria situat en 110 milions d'euros.

El deute net ha tancat el primer trimestre en 659 milions d'euros, nivell inferior als 700 milions d'euros registrats a finals de desembre del 2015, cosa que representa un nivell d'apalancament de 4,7 vegades l'Ebitda recurrent dels últims 12 mesos, davant del nivell de 5,4 vegades de desembre.

En aquesta línia, Indra remarca també que el cost mitjà del deute s'ha situat ja al 3,1%, cosa que representa una millora en 1,2 punts percentuals respecte al mateix període de l'any anterior.

DIVISIONS GEOGRÀFIQUES

Per divisions geogràfiques, les vendes a Espanya han registrat un descens del 4% en el primer trimestre davant del mateix període del 2015. Tot i això, malgrat la favorable evolució de la contractació a Espanya en el trimestre, no espera una millora substancial dels nivells actuals per la difícil comparativa amb el 2015, com a conseqüència de l'acceleració de despesa pública l'any passat i els eventuals retards que ocorren el 2016 pel retard en la formació del Govern espanyol.

En el mercat llatinoamericà, les vendes han registrat una caiguda del 15% en moneda local. Tot i això, l'avanç en el tancament de part dels projectes problemàtics al Brasil ha contribuït a la millora de la rendibilitat a la regió, on s'espera que la majoria dels projectes problemàtics del Brasil, que ha registrat un Ebit positiu aquest trimestre, estiguin finalitzats abans del tancament de l'any.

D'altra banda, les vendes a l'Àsia, l'Orient mitjà i Àfrica (AMEA) han presentat un "fortíssim" creixement del 56% en moneda local i del 54% reportat, mentre que l'activitat d'Europa i Amèrica del Nord ha registrat una caiguda del 25% tant en moneda local com en termes reportats.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés