Publicat 20/06/2016 14:44

In(3D)ustry From Needs to Solutions mostrarà l'avantguarda de la comunitat 'maker'

BARCELONA, 20 juny (EUROPA PRESS) -

La primera edició d'In(3D)ustry From Needs to Solutions, que es farà des d'aquest dimarts fins al dijous al pavelló italià del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, tindrà una àmplia mostra representativa de l'ecosistema de la fabricació additiva i avançada que dóna forma a la comunitat 'maker', els usuaris finals de les impressores 3D que, amb les seves idees i projectes, estan impulsant un canvi de model econòmic.

L'esdeveniment tindrà l'espai MakerPro, on els 'makers' disposaran de la seva pròpia zona d'activitat i exhibició, i on es mostraran més de 20 projectes presentats per participants a Fab Academy, un programa educacional de fabricació digital en què han participat durant tot l'any més de 70 Fab Labs de tot el món connectats a través d'internet.

Aquests projectes van des de nous materials, fins a aplicacions a l'àmbit de la sanitat l'automoció, la venda al detall o la vida diària amb iniciatives per poder imprimir mapes gps en 3D, jocs amb tecnologia per a nens, fotos en hiperrealitat, sensors de soroll, humitat o temperatura personalitzats i connectats al mòbil o immobilitzadors per a extremitats a mida connectats amb el traumatòleg.

L'esdeveniment també tindrà la presència de la plataforma d'iniciatives en codi obert Wevolver dels Estats Units, que té múltiples projectes com drones, robots o pròtesis, entre d'altres; amb un workshop sobre fabricació tèxtil amb impressió 3D i amb una jornada en la qual s'analitzarà l'impacte de la fabricació additiva i avançada en les ciutats del segle XXI.

L'In(3D)ustry From Needs to Solutions també acollirà el tram final d'un taller anomenat Impresa, on artistes i dissenyadors faran les seves creacions en impressió 3D.

PONENTS

Entre els ponents que participaran al saló, destaca la participació del neozelandès Mark Burry, que aplica els seus dissenys en 3D en els treballs de finalització de la Sagrada Família de Barcelona, i el belga Xavier de Kestelier, soci de l'estudi de Norman Foster i responsable del projecte de construcció d'habitatges en la Lluna amb impressores 3D.

També dissenyadors com l'israelià Danit Peleg i el novaiorquès Francis Bitonti, entre d'altres, que explicaran com l'aplicació d'aquest nou tipus de fabricació ha suposat un avanç en la seva manera de treballar.

A més, l'esdeveniment tindrà la ponència inaugural del científic estatunidenc Vinton Cerf, considerat un dels pares d'internet, qui obrirà les sessions de conferències.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés