Actualizado 30/03/2017 16:12

Hotelers de Barcelona preveuen que el preu de les habitacions s'encareixi fins a un 12% el 2017

El preu de compra dels hotels augmenta entre un 30 i un 40% per la moratòria

BARCELONA, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

El soci director de Magma Hospitality Consulting, Bruno Hallé, ha afirmat que la seva consultora hotelera preveu que el preu mitjà de les habitacions a Barcelona augmenti entre un 10 i un 12% el 2017, xifra que se sumaria al creixement del 10% que ja s'ha registrat aquest 2016, unes dades que assegura que s'han produït arran de la moratòria hotelera impulsada pel Govern d'Ada Colau.

En un dinar informatiu amb la premsa aquest dimecres, ha destacat que el 2017 és quan es podrà notar l'impacte de la moratòria, que, segons la seva opinió, ha afavorit els ajuntaments de poblacions de l'àrea metropolitana: "Actualment hi ha més projectes hotelers en la perifèria. Qui vulgui un hotel a Barcelona haurà de demanar la llicència abans de la moratòria o només li queda l'opció de comprar un hotel que ja existeixi".

Tot i això, ha afirmat que aquests municipis han de reunir "generadors de demanda" per atreure els inversors a hotels més enllà de la proximitat a la capital catalana, com seria el cas del centre comercial The Style Outlets de Viladecans (Barcelona); la Fira Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), i la Marina de Badalona (Barcelona), entre d'altres.

"No podem pensar a desenvolupar un hotel en la perifèria de Barcelona només pel fet de la moratòria de la ciutat", ha insistit Hallé, que també ha explicat que el preu de compra dels hotels a la ciutat ha augmentat entre un 30% i un 40% en cinc anys, cosa que ha provocat que la rendibilitat caigui del 6% al 4%.

En aquest sentit, ha alertat que aquesta situació pot provocar que alguns inversors vegin que Barcelona "no és prou atractiva o rendible", pel que pot ser que avaluïn altres opcions i destinacions, com seria invertir en ciutats de la perifèria o altres ciutats a nivell nacional i internacional com serien Màlaga, Porto (Portugal) i Milà (Itàlia), entre d'altres.

"No hi ha cap inversió que s'hagi fet que s'hi hagi llençat enrere", ha destacat, però sí que ha advertit que l'interès dels nous inversors pot desplaçar-se cap a altres ciutats com Madrid i Màlaga a causa de la complexitat dels projectes; l'augment del preu dels actius immobiliaris, i la falta de seguretat en les compres, en les seves paraules.

BALANÇ 2016

Hallé ha destacat que el 2016 ha estat un any molt bo per al sector hoteler, ja que el turisme ha tingut un impacte positiu a la ciutat per la seguretat que hi ha a la capital catalana; la qualitat dels productes, i les connexions aèries, entre d'altres, tot i que ha dit que la moratòria ha influït a l'augment del preu mitjà de les habitacions pot provocar que els turistes canviïn de destí.

"L'interès d'un municipi no té perquè coincidir amb el de tot un país, i la potenciació de l'aeroport del Prat té una implicació directa amb l'arribada de turistes a Barcelona", ha expressat Hallé, que ha qualificat d'incongruent que es vulgui potenciar l'aeroport i el turisme de creuers però limitar les places hoteleres.

A l'acte també han estat presents el soci director de Magma TRI Hospitality Consulting, Albert Grau, que ha alertat de la pujada dels preus del terra en les poblacions de l'àrea metropolitana i ha demanat continuar amb la promoció turística de Barcelona, així com el director de la franquícia hotelera Ibis a Espanya, Laurent Gauze, que ha assegurat que és difícil disminuir el volum de turistes a través d'una moratòria, ja que hi ha factors com les infraestructures i els atractius de la ciutat que també influeixen en el nombre de visitants.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés