Actualitzat 07/03/2016 09:58

Homs arriba al TSJC amb consellers, diputats, els presidents del Parlament i entitats

Francesc Homs (DL) llega al TSJC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 7 Març (EUROPA PRESS) -

L'exconseller de Presidència i ara diputat de DL al Congrés, Francesc Homs ha arribat a les 9.15 hores al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acompanyat d'un important grup de consellers del Govern, diputats sobiranistes, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; la seva antecessora, Núria de Gispert; i els presidents de l'ANC, Jordi Sànchez; el de l'ACM, Miquel Buch; el d'Òmnium, Jordi Cuixart i el de l'AMI, Josep Andreu.

   Entre els consellers que han acompanyat Homs hi ha el d'Economia i vicepresident, Oriol Junqueras, Neus Munté (Presidència), Raül Romeva (Exteriors), Meritxell Borràs (Governació), Meritxell Bassa (Ocupació), Jordi Baiget (Empresa), Santi Vila (Cultura) i Josep Rull (Territori), a més de l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, investigada en la mateixa causa.

   En arribar, Homs ha saludat el centenar de persones que s'han concentrat a les portes del Palau de Justícia per donar-li suport, i ha estat rebut a l'escalinata central pel jutge i senador d'ERC Santiago Vidal, amb qui ha entrat a l'edifici.

   També l'han acompanyat l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias, l'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa, el senador de DL Josep Lluís Cleries i nombrosos diputats de JxSí, com Lluís Llach, Magda Casamitjana, Jordi Turull i Antoni Castellà.

   Homs està citat a declarar a les 9.30 hores de manera voluntària després que el magistrat del TSJC que investiga la causa, Joan Manel Abril, li oferís declarar abans de decidir si eleva la causa al Tribunal Suprem (TS), ja que és aquest el tribunal competent per investigar-lo per la seva condició d'aforat després de ser diputat del Congrés.

   La Fiscalia demana que s'investigui també Homs perquè considera que "ha tingut un comportament conscient i intencionat d'indubtable transcendència" per garantir la celebració de la consulta, segons ha explicat en el seu escrit al TSJC.

   Es basa en una carta de l'exconseller de Presidència a l'empresa contractada per dissenyar els programes informàtics per a les votacions, a la qual respon després d'una sol·licitud d'aquesta a la Generalitat perquè li confirmin que els seus serveis no anaven a vulneraven la suspensió del TC.

HA OFERT ELS SERVEIS JURÍDICS

   En aquesta missiva, Homs va legitimar la continuació dels serveis i "conté la implícita advertència de les conseqüències d'un eventual incompliment per la contractista", segons la Fiscalia.

   El conseller va posar a disposició del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat ([CTTI]) els serveis jurídics del Govern per exercir accions contra el contractista si calgués.

   En la seva resposta a l'empresa, Homs assegurava que podien continuar amb els treballs perquè no es vulnerava la suspensió del Constitucional i que s'havien fet consultes als Serveis Jurídics de la Generalitat i a altres "experts en dret penal, processal, administratiu i constitucional".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés