Actualitzat 14/08/2016 12:17

Harbour.Space s'instal·la a Barcelona per potenciar l'"emprenedoria com a cultura"

La consejera delegada y cofundadora de Harbour.Space, Svetlana Velikanova
EUROPA PRESS

El centre es proposa establir l'"Stanford europeu" a la ciutat

BARCELONA, 14 ago. (EUROPA PRESS) -

La universitat privada Harbour.Space, un centre internacional de referència que impartirà formació especialitzada en tecnologia i emprenedoria, obrirà aquest 26 de setembre les portes de les seves instal·lacions, al Port Vell de Barcelona, a prop de 40 estudiants de tot el món amb l'objectiu de potenciar l'"emprenedoria com a cultura".

La consellera delegada i cofundadora de Harbour.Space, Svetlana Velikanova, ha explicat en una entrevista a Europa Press que la filosofia del projecte és "canviar el món de l'educació i reflectir les noves realitats del món: l'entorn digital i la connectivitat entre individus".

"El que passa a les universitats és que els alumnes afronten la realitat quan es graduen", ha observat Velikanova, que ha explicat que l'objectiu del centre és que els estudiants només realitzin tres hores lectives diàries i que la resta del temps el destinin a desenvolupar els seus propis projectes.

Tot i subratllar l'aspecte pràctic de tot allò que s'aprèn a Harbour.Space, ha assegurat que per portar a terme els seus programes han volgut tenir els millors professionals del sector: "Hem aconseguit que vinguin a Barcelona els millors professors del món en el seu camp gràcies al sistema de mòduls, fet que permet que imparteixin les seves classes a Barcelona durant tres setmanes".

L'oferta formativa consisteix en programes interdisciplinaris sobre ciberseguretat, màrqueting digital, informàtica, gestió de dades, matemàtiques, tecnologia i disseny, que duren entre un i dos anys, en uns cursos que s'impartiran en anglès i que estan dirigits a joves i professionals en actiu, emprenedors i també perfils executius.

MOTIVACIÓ PER A L'ÈXIT

Velikanova ha afirmat que busquen estudiants que sentin motivació per a l'èxit, per aprendre i amb ganes de ser bons en el seu camp: "No necessites ser el dimoni per ser bo", ha dit, i ha insistit que qualsevol persona pot unir-se al programa d'estudis que ofereixen.

En aquest sentit, ha explicat que l'únic requisit acadèmic per cursar un dels programes de Harbour.Space és superar una prova de matemàtiques, que en el cas de suspendre, requeriria cursar obligatòriament el mòdul 'Maths as a second language' --Matemàtiques com a segona llengua--.

"Les matemàtiques són tan importants com llegir. A més són un llenguatge universal", ha subratllat, i ha lamentat que molta gent estigui espantada per aquesta matèria després d'haver tingut experiències dolentes durant el seu aprenentatge.

AGENTS DEL CANVI

Alhora, ha expressat que des de Harbour.Space no volen competir amb les universitats públiques: "Estem en un altre joc; en un altre format", ha assegurat, i ha insistit que volen ser agents del canvi en un sentit positiu, així com col·laborar amb la resta d'institucions educatives per posar el focus sobre la importància del desenvolupament tecnològic i l'emprenedoria.

Velikanova també ha destacat la importància que el director de l'oficina a Xangai de la consultora Mckinsey & Company, Ingo Beyer von Morgenstern, s'unís al projecte: "Sabíem que es retiraria aviat, i li vam proposar establir a Barcelona l'Stanford europeu", ha dit, i ha assegurat que el seu maneig del talent i els seus contactes als Estats Units i l'Àsia han permès atreure grans professionals, que normalment només comparteixen els seus coneixements a la popular universitat californiana, a la ciutat comtal.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés