Actualitzat 26/05/2017 19:41

Gual (CaixaBank) insta a preservar la seguretat del pagament en línia davant nous competidors

D.Gimeno(Corte Inglés) J.Gual(CaixaBank) C.Garmendia(Cercle) F.Riberes(Gestamp)
EUROPA PRESS

SITGES (BARCELONA), 26 maig (EUROPA PRESS) -

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha instat aquest divendres a preservar la seguretat dels pagaments en línia, davant l'entrada de nous competidors: "A promoure la competència estic absolutament a favor, però posar en dubte l'estabilitat i fiabilitat del sector no és la recepta", ha dit en la Reunió Anual del Cercle d'Economia.

En ser preguntat pels diferents models de negoci d'empreses tradicionals i nous actors, ha respost que Amazon, igual que altres operadors com per exemple Apple, poden estar interessats a entrar en el sector financer, principalment a l'àrea de pagaments, i ha considerat que els reguladors, en alguns casos, tracten de propiciar l'entrada de competidors en aquest segment.

"Res a objectar, excepte si aquesta ajuda artificial que rebrien posés en risc la fiabilitat i la seguretat del sistema i de la informació i els fons que tenen els nostres clients en les nostres institucions", ha dit.

"L'entrada de competidors amb aquesta enorme força en el sector em sembla correcta, però és necessari salvaguardar la xarxa d'operacions financeres globals i la seva estabilitat", i s'ha referit als riscos en ciberseguretat dels últims dies --ha subratllat que en CaixaBank l'efecte del ciberatac va ser nul pels grans esforços inversors en seguretat a la xarxa--.

Sobre la relació de les grans companyies enfront de les petites start-ups, ha dit que cal analitzar cada cas i decidir si a l'empresa li interessa comprar-la i actuar com "piranyes" --recollint el concepte de la moderadora de la sessió, l'exministra i presidenta de Fundació Cotec per a la Innovació, Cristina Garmendia--, mentre que en altres casos cal tenir cap fred i seguir en el negoci tradicional.

Gual s'ha referit als reptes de la revolució digital, i ha parlat dels diners digitals, que ja s'estan provant en països nòrdics: assegura que tindrien aspectes positius, ja que farien aflorar l'economia submergida i el PIB dels països es multiplicaria, però avisa també que generaran moltes resistències, ja que posen en qüestió la privadesa de l'usuari.

CREIXEMENT INORGÀNIC

En ser preguntat per si CaixaBank preveu créixer a través de compres, ha emfatitzat que l'entitat té un model de negoci de llarg recorregut i una "cultura corporativa forta i uns valors", i ha afirmat que totes les incorporacions s'han fet tenint en compte que no afecten aquesta filosofia.

"És una institució que històricament ha crescut fonamentalment de manera orgànica i, al llarg del temps, en funció de les oportunitats i del context del mercat, amb algunes operacions inorgàniques que no posaven en qüestió aquest model de negoci i aquesta cultura corporativa", i ha recordat que han incorporat cinc bancs amb uns actius de 120.000 milions d'euros.

"Aquesta filosofia ha funcionat en el passat i seguirà funcionant en el futur, tret que estiguéssim en un entorn de canvis absolutament disruptius", ha afegit.

Gual ha participat en un debat amb el president i conseller delegat d'El Corte Inglés, Dimas Gimeno, i el president de Gestamp, Francisco J. Riberas, amb el títol 'Estratègies empresarials en temps d'incertesa i digitalització', en la segona jornada de la Reunió Anual del Cercle d'Economia, patrocinada per KPMG, Indra i CaixaBank.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés