Actualitzat 31/03/2017 08:07

Grífols critica que Espanya sigui deficitària en plasma i depengui dels Estats Units

BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Grífols, Víctor Grífols Roura, ha criticat aquest dijous que Espanya sigui deficitària en plasma, ja que només és "autosuficient" en un 30% i la resta s'ha importar de països com els Estats Units.

Davant d'aquesta situació, Espanya i altres països europeus han d'obtenir el plasma de "països seriosos i civilitzats com els Estats Units", ha dit Grífols en el marc del Cicle Capitans d'Indústria, que s'ha celebrat en el Cercle d'Economia amb el seu president, Antón Costas.

En aquest sentit, ha reflexionat que si el recent electe president dels Estats Units, Donald Trump, decidís que el plasma generat al país fora únicament per als americans, Europa es quedaria "sense medicaments".

Per aquesta raó, ha criticat que a Espanya, a diferència dels Estats Units, no es permeti la donació remunerada de plasma, el que revertiria la seva dependència.

RELLEU

Durant la seva intervenció, Grífols també ha recordat que ja "toca" traspassar les seves responsabilitats executives al seu germà Raimon Grifols Roura i al seu fill Víctor Grifols Deu, en qualitat de consellers delegats solidaris, alguna cosa que ocorrerà a partir de gener de 2017.

"No em sento cansat, però crec que toca. La gent jove està molt preparada i ha de tenir la seva oportunitat", ha dit Víctor Grífols, acompanyat del seu germà i fill.

Ha afegit que molestarà tan poc com pugui, però estarà atent, tal com va fer el seu pare amb ell quan li va cedir el testimoni: "El meu pare va morir fa any i mig i la seva última patent ha estat als 90 anys".

"Ens està passant una patata calenta", ha comentat entre rialles Raimon Grífols, que s'ha mostrat disposat a assumir el repte com a conseller delegat al costat de Víctor Grífols Deu, qui ha assenyalat que la responsabilitat li ha arribat abans del que havia pensat.

Víctor Grífols ha repassat l'esforç del seu avi, el seu pare i oncle per crear en 1940 una empresa familiar que actualment s'ha convertit en una multinacional que cotitza a borsa, i per aquesta raó ha lamentat que alguns polítics --no ha concretat cap-- defensin les startups i es refereixin a les empreses de l'Íbex-35 com "desgraciats".

Grífols va registrar un benefici net de 532,1 milions d'euros en 2015, un 13,2% més respecte a 2014, i els ingressos van augmentar un 17,3%, fins a situar-se en 3.935 milions d'euros, gràcies a la seva Divisió Bioscience i afavorits per l'efecte de les divises.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés