Actualitzat 15/07/2016 12:36

Govern, patronals i sindicats s'uneixen perquè la indústria torni a ser motor

Reunión de trabajo para abordar un pacto nacional por la industria
EUROPA PRESS

Volen que la indústria superi el 20% del PIB català

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat, les patronals i els sindicats han abordat aquest divendres la primera reunió de treball per impulsar el Pacte Nacional per la Indústria amb l'objectiu que aquest sector torni a ser el motor de l'economia catalana.

Han participat en la reunió el conseller d'Empresa, Jordi Baiget; el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; el de Pimec, Josep González; la presidenta de Fepime, Helena de Felipe; el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, i el secretari de Polítiques Sectorials d'UGT, José Antonio Pasadas.

El Parlament va aprovar dimecres per unanimitat instar el Govern a impulsar aquest pacte juntament amb els agents socials i econòmics, i el pressupost d'aquest pacte no ha transcendit, ja que Baiget ha dit que primer s'han de definir les estratègies, però podria incloure també recursos privats.

La indústria representa un 20% de l'economia catalana --un 40% si se sumen activitats complementàries--, i l'objectiu és que el pes de la indústria sobre el PIB sigui més gran els anys vinents.

Per a això, es crearan sis grups de treball sobre competitivitat empresarial, dimensió empresarial i finançament, indústria 4.0, formació, infraestructures i energia, i sostenibilitat i economia circular.

"Volem que la indústria segueixi sent un eix important de l'economia de Catalunya", ha recalcat Baiget.

"SENSE INDÚSTRIA NO HI HA FUTUR"

Des dels sindicats, Gallego (CCOO) ha lamentat la desindustrialització que ha experimentat l'economia arran de la crisi, i ha defensat l'ocupació de qualitat --"sense indústria no hi ha futur"--, mentre que Pasadas (UGT) ha posat l'accent en la transversalitat del pacte.

Gay de Montellà (Foment del Treball) ha demanat la "màxima agilitat i simplificació" per posar el pacte en marxa com més aviat millor, i De Felipe (Fepime) ha valorat positivament poder comptar ja amb mesures i un calendari d'aplicació.

Per la seva banda, González (Pimec) ha agraït la participació dels agents socials i ha explicat que a partir de setembre començaran a treballar en les dotacions econòmiques del pla.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés