Publicat 05/07/2016 18:21

El Govern incorpora les activitats esportives en la normativa d'educació a l'oci

La portavoz del Govern, Neus Munté
EUROPA PRESS

BARCELONA, 5 jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts al Consell Executiu un decret que regula l'àmbit de l'educació a l'oci per a menors de 18 anys que incorpora les activitats que tenen un component esportiu important, però que també inclouen elements substancials que les equiparen amb les activitats educatives.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Neus Munté, ha explicat que la finalitat del decret és actualitzar la normativa actual, simplificar-la i "adaptar-la a les noves necessitats i realitats socials que han sorgit els últims anys".

Amb aquesta actualització, el Govern supera el "buit normatiu" que hi ha hagut fins ara en les activitats esportives, i preveu tres nous tipus: els casals esportius, les estades o campus esportius i les rutes esportives, que hauran de complir els mateixos requisits que les activitats d'educació a l'oci.

Tot i això, no s'inclouran les titulacions exigides, que són les pròpies de l'àmbit esportiu i en què l'interlocutor continuarà sent el Consell Català de l'Esport.

MILLOREN RÀTIOS I SEGURETAT

A més, el decret preveu incrementar la ràtio als grups on participen menors de tres anys a un dirigent titulat per cada vuit participants, i en el cas de grups de fins a deu nens que hi hagi algun menor de 16 anys serà obligatòria la presència de dos dirigents per evitar qualsevol incidència.

L'augment d'una persona dirigent més per cada deu participants es flexibilitza, de manera que als grups de 25 o més participants passa a ser obligatori a partir de fraccions de quatre, cosa que es compensarà amb l'increment del percentatge de dirigents que han d'estar titulats amb la finalitat de reforçar el nombre de dirigents amb formació especialitzada.

També s'incorpora la figura de personal de suport logístic, amb la finalitat de diferenciar-ho clarament de l'equip de dirigents i establir l'obligatorietat de ser major d'edat.

L'obligatorietat de les notificacions prèvies a les activitats que han de comunicar associacions, entitats o empreses a la Direcció General de Joventut (DGJ) s'amplia en aquelles activitats que tenen més de dues nits de durada --fins ara eren tres nits-- per augmentar la seguretat davant de possibles situacions d'emergència.

També s'agilitarà la comunicació d'incidències, ja que la DGJ i el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) tenen establert un sistema d'alerta per poder atendre amb rapidesa i diligència qualsevol eventualitat que es produeixi.

L'any passat, per exemple, el Cecat va emetre fins a una cinquantena d'avisos mitjançant SMS a responsables de l'activitat per alertar dels forts xàfecs previstos a una zona on es desenvolupaven les activitats, sobretot a la comarca de Berguedà.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés