Actualitzat 24/05/2016 16:33

El Govern forma caçadors en sanitat i higiene perquè certifiquin la carn

Cazador, Caza
FEDERACIÓN DE CAZA/EP

LLEIDA, 5 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, juntament amb l'Ajuntament de Rialp i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, ha organitzat una nova sessió del Curs sobre sanitat i higiene de carn silvestre de caça, que s'ha impartit a l'Escola de Capacitació Agrària de Rialp.

Aquesta formació bàsica, a la qual han assistit 45 alumnes, permet que els caçadors puguin certificar que els animals caçats poden transportar-se fins als escorxadors i centres de tractament, i des d'allà a la cadena de comercialització, ha informat la Conselleria en un comunicat aquest divendres.

El curs està previst en el Reglament de la UE 853/2004, amb el qual s'impulsa el consum amb garanties per a la salut humana i es rendibilitza l'activitat cinegètica i la gastronomia local.

Amb aquesta formació, el caçador pot fer un examen sobre el terreny de l'animal caçat que identifiqui possibles riscos de malalties, i també sobre la producció i la manipulació fins a arribar a l'escorxador.

Aquest curs no substitueix els exàmens i l'anàlisi per part dels veterinaris, als quals se sotmeten els animals quan arriben als centres d'especejament i sales de tractament de carn, però l'animal pot ser traslladat sota regulació i acreditació des d'on ha estat caçat i amb constància de la data, cosa que afegeix traçabilitat al procés.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés