Actualitzat 31/03/2017 12:30

El Govern estudia normatives per evitar la competència deslleial en l'economia col·laborativa

BARCELONA, 2 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat aquest divendres que el Govern està treballant en l'elaboració de normatives per regular l'economia col·laborativa i evitar així la competència deslleial que es pugui derivar al mercat entre agents, apuntant que es crearan normatives específiques "per a aquells sectors que més ho necessiten, com el turisme o el transport".

En la inauguració de la jornada 'Turisme i Economia Col·laborativa: Oportunitats per al creixement i l'ocupació a Europa', organitzada per la Xarxa de Regions Europees per a un Turisme Sostenible i Competitiu (NecsTour), Baiget ha explicat al centenar d'assistents "la necessitat de regular l'economia col·laborativa perquè la competència sigui justa a cada moment" i oferir a totes les plataformes de negoci les mateixes condicions perquè no es creu desigualtat.

"El sector turístic, a Catalunya, és on més present està aquest nou tipus d'economia, per la qual cosa cal connectar a tots els nivells de la societat per sortir beneficiats", ha sentenciat Baiget, a més de mostrar el suport de la Generalitat a totes aquelles accions que contribueixin al creixement econòmic i a la innovació de l'economia col·laborativa.

A la inauguració de la jornada també ha assistit el secretari general d'Empresa i Coneixement, Xavier Gibert, que ha subratllat la importància de regular l'economia col·laborativa per "encaixar aquesta nova activitat amb els comerços tradicionals" i crear sinergies entre els ciutadans que han començat a treballar en aquest nou àmbit i els que ho fan en el marc de l'economia de mercat.

Gibert ha apuntat que l'economia col·laborativa és més disseminada i afavoreix l'emprenedoria, "per la qual cosa hem de ser capaços d'encaixar aquest nou sector perquè pot beneficiar la creació de llocs de treball i el creixement de la riquesa de Catalunya".

Plataformes com Uber i Airbnb han estat presents durant la presentació de l'esdeveniment i han servit d'exemple d'economia col·laborativa en el sector turístic i del transport, a més que la Generalitat està esperant una sentència del Tribunal Europeu de Justícia sobre Uber per veure "com Europa actua davant d'aquestes noves companyies i treballar amb altres regions del continent per crear normatives i regular-les", ha indicat Gibert.

EUROPA

L'eurodiputada i membre de la Comissió de Transport i Turisme del Parlament Europeu, Claudia Monteiro, ha demanat al Govern i als assistents "aprofitar les noves formes de negoci que ofereix l'economia col·laborativa", uns projectes que s'estan desenvolupant sense una legislació concreta i que estan creant tendència a la societat.

Monteiro ha explicat que la Unió Europea ha d'"innovar i crear nous elements que regeixin l'economia" perquè es creu una relació d'iguals en la col·laboració comercial i que no es deixi espai al frau, a més d'assegurar que aquest nou model econòmic pot ajudar a reduir l'atur juvenil, entre d'altres coses.

La jornada 'Turisme i Economia Col·laborativa: Oportunitats per al creixement i l'ocupació a Europa' es completa amb taules rodones sobre l'impacte laboral, territorial i econòmic del model col·laboratiu amb experts i empresaris del sector.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés