Actualitzat 24/05/2016 17:02

Gestors catalans diuen que els 'papers de Panamà' són un "toc d'atenció" al contribuent

El 80% dels esborranys de la renda contenen errors

BARCELONA, 20 abr. (EUROPA PRESS) -

El Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, presidit per Alfonso Lluzar, ha sostingut que l'escàndol dels 'papers de Panamà' ha servit per donar un "toc d'atenció" als contribuents que no tinguin regularitzats tots els seus béns.

En roda de premsa aquest dimecres amb motiu de la Campanya de la Renda del 2015, l'assessor de la Comissió Fiscal del Col·legi de Gestors, Lluís Alonso, ha explicat que els contribuents que tenen fonts d'ingressos i béns per regularitzar estan "molt pendents" per evitar problemes amb Hisenda.

Alonso ha assenyalat que la majoria de les dades de les persones que apareixen en els 'papers de Panamà' daten de la dècada dels 90 i de l'any 2000, per la qual cosa pot ser que aquestes causes ja hagin prescrit.

"Tot el que arriba és informació sensacionalista i no tenim la seguretat que aquestes persones siguin deutores d'Hisenda perquè potser ja han regularitzat la seva situació fiscal", ha dit, i ha fet una crida a la prudència per evitar judicis morals.

CAMPANYA 2015

La secretària del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, Carme Dalmau, ha advertit als contribuents que revisin bé les seves dades a l'hora de fer la declaració de la renda, després de detectar en la campanya anterior que el 80% dels esborranys contenien errors, segons ha dit.

"Si l'error és a favor del contribuent, aquest no podrà accedir al programa per rectificar, sinó que haurà de presentar un recurs i li retornaran els diners al setembre com a molt aviat, mentre que si l'error és contra el contribuent, l'administració el sancionarà", ha dit.

Dalmau també ha lamentat el "desastre" que suposa el cadastre, ja que ha afirmat que s'han imputat a contribuents immobles que no són seus i, per tant, és el ciutadà el que ha de demostrar a l'administració l'error i anar al registre de la propietat.

També ha posat l'accent en el "greuge comparatiu" que suposa que la declaració de la renda via web estigui disponible des del 6 d'abril, mentre que els gestors no poden presentar les declaracions dels seus clients fins al dia 10 de maig, i ha lamentat que el col·lapse que va patir la pàgina web de l'Agència Tributària el 6 d'abril va provocar l'accés indegut a les dades d'altres contribuents.

Per la seva banda, el ponent de la Comissió Fiscal del Col·legi, Jordi Altayó, ha explicat que la reforma de l'IRPF no beneficiarà tots els contribuents, sinó principalment els assalariats, que tributaran menys, i perjudica les persones que viuen de les rendes del lloguer i d'altres ingressos diferents als rendiments del treball.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés