Actualitzat 22/09/2016 17:52

La Generalitat prepara un nou model de control sanitari de la carn

Carn
EUROPA PRESS

BARCELONA, 22 set. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat, a través de la Conselleria de Salut i de la d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha iniciat una taula de treball amb empreses del sector carni per crear un nou model de gestió sanitari de la carn catalana.

A través d'aquesta taula, es treballarà en l'elaboració d'un nou model de control sanitari de les carns produïdes i comercialitzades a Catalunya, a més d'afavorir la internacionalització dels productes derivats del principal sector industrial català, segons ha informat aquest dijous el Govern en un comunicat.

L'òrgan de treball s'ha constituït sota la presidència del secretari de Salut Pública, Joan Guix, i de la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan.

Totes les entitats que formen aquesta taula i la Generalitat han consensuat que el nou model cal construir sota quatre pilars: la seguretat i la qualitat de la carn; l'excel·lència del sistema de control sanitari; l'eficiència d'aquest sector estratègic a Catalunya i la sostenibilitat del sistema en el seu conjunt.

La taula de treball la formen l'associació Anafric-Gremsa-Anioc Ovicebo, la Federació Catalana d'Indústries de la Carn (Fecic), l'Associació d'Escorxadors de Conill i Aus (Assocat) i la Promotora d'Exportacions Catalanes SA (Prodeca).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés