Publicat 27/05/2016 11:15

Gas Natural, Fenie i Nexus se sumen als recursos contra el repartiment del Fons d'Eficiència el 2016

Saunier Duval, caldera, calderas, Gas Natural, calentador, calentadores
EUROPA PRESS

MADRID, 27 maig (EUROPA PRESS) -

Gas Natural Fenosa, Fenie i Nexus s'han sumat als recursos davant de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem en contra de l'esquema de repartiment de les aportacions econòmiques durant 2016 per part de les diferents empreses del sector energètic al Fons d'Eficiència Energètica.

El Suprem, que ha publicat aquest divendres en el BOE l'admissió a tràmit del recurs, ja treballa en les denúncies d'altres empreses com Viesgo, Grup Villar Mir, BP, Repsol o Cepsa en contra de l'esquema de repartiment.

Aquests recursos es dirigeixen contra l'ordre ministerial 359/2016 i se sumen a més als presentats per un ampli nombre d'empreses contra les obligacions fixades pel Ministeri d'Indústria per a l'any 2015.

L'ordre fixa una aportació econòmica obligatòria al fons en proporció al volum de vendes d'energia de cada empresa. En el cas del sector elèctric, es computa l'energia venuda al consumidor final, mentre que al dels operadors petrolífers a l'engròs es comptabilitza l'energia venuda.

Les empreses de Repsol, inclosa la filial de Butà, hauran de dedicar aquest any 42,5 milions d'euros al fons, respecte dels 24,5 milions d'Endesa o els al voltant de 26 milions de Gas Natural Fenosa, que també ha d'assumir la part proporcional del 50% a la societat conjunta Unión Fenosa Gas.

Cepsa, amb un 10,9% de les vendes, haurà d'aportar uns 22,5 milions, respecte dels 15 milions de les societats d'Iberdrola, a les quals Indústria atribueix el 7,2% de l'energia venuda al consumidor final. A Galp li corresponen 11,7 milions.

A banda dels 216 milions d'aportació per al 2016, la resolució d'Indústria fixa per a l'exercici 2016 un objectiu d'estalvi afegit de 262.000 tones o equivalent de petroli, o de 3.046,51 gigawatts hora (GWh).

DENÚNCIES CONTRA L'ORDRE DEL 2015

L'assignació d'obligacions de 2015 vaser denunciada també per Gas Natural Fenosa, BP, GdF Suez, Kuwait Petroleum Espanya, Galp, Villar Mir Energia, Madrileña Suministro de Gas, Energya VM Gestió d'Energia o Factor Energia.

La mesura també ha estat denunciada per la Unió de Petroliers Independents (UPI), que agrupa els operadors Axoil, Disa, Dyneff, Esergui, GM Fuel i Meroil, alguns dels quals ja han decidit per separat denunciar l'ordre ministerial davant de la mateixa instància.

Altres empreses del sector de l'energia que han presentat denúncies són Saras i Tamoil, així com per les grans petrolieres, ja sigui de manera individual o a través de l'Associació Espanyola d'Operadors de Productes Petrolífers (AOP), que representa companyies com Repsol, Cepsa, Galp, Saras, Shell i la pròpia BP.

El Suprem també ha admès a tràmit recursos d'empreses que van des dels productors d'electricitat Acciona, HC (filial d'EDP Espanya) i E.ON Espanya fins als instal·ladors elèctrics de Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions Elèctriques i Telecomunicacions d'Espanya (Fenie).

La norma està recorreguda a més pels petits comercialitzadors, representats per l'Associació de Comercialitzadors Independents d'Energia, així com per la comercialitzadora Nexus i per les petites distribuïdores d'electricitat integrades a Cide HC Energia.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés